Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Január 25. 20:00, csütörtök | Helyi sport
Forrás: MONTE-CARLO

Monte-Carlo Rally 2024.

Monte-Carlo Rally 2024.

2024. január 24-28. között rendezik a Rally Világbajnokság idei szezonjának első versenyét, a legendás Monte-Carlo Rallyt. Sokan úgy tartják, hogy a WRC nem is méltó módon kezdődik egy évben, ha az első futamot nem a Monte-Carló Rally.

2024-re megváltozott a WRC-pontrendszer, amivel izgalmasabbá válik a versenyek vasárnapi napja. Ugyancsak változás, hogy az elmúlt évekkel ellentétben a verseny központja visszakerült Gap városába, mely Sébastien Ogier szülővárosa.A M onte vasárnap azonban már Monacóban zárul.Az 1911-ben alapított verseny legeredményesebb pilótái Sébastien Ogier kilenc győzelemmel, és a nyolcszoros világbajnok akár tovább is gyarapíthatja sikerei számát az idei versenyen, ahol 70 páros állhat rajthoz.

A Monte-Carlo Rally utóbbi 10 Győztese

2014: Sébastien Ogier, Julien Ingrassia (FRA) VW Polo R WRC
2015: Sébastien Ogier, Julien Ingrassia (FRA) VW Polo R WRC
2016: Sébastien Ogier, Julien Ingrassia (FRA) VW Polo R WRC
2017: Sébastien Ogier, Julien Ingrassia (FRA) Ford Fiesta WRC
2018: Sébastien Ogier, Julien Ingrassia (FRA) Ford Fiesta WRC
2019: Sébastien Ogier, Julien Ingrassia (FRA) Citroen C3 WRC
2020: Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul (BEL) Hyundai i20 Coupe WRC
2021: Sébastien Ogier, Julien Ingrassia (FRA) Toyota Yaris WRC
2022: Sébastien Loeb, Isabella Galmiche (FRA) Ford Puma Rally1
2023: Sébastien Ogier, Vincent Landais (FRA) Toyota GR Yaris Rally1

A 2024-es Mezőny

Az idei évben a Jari-Matti Latvala által vezetett Toyota Gazoo Racing Elfyn Evans-szel és Takamoto Katsutával szerepel egész évben, míg a harmadik autót az utóbbi két szezont megnyerő Kalle Rovanpera és a nyolcszoros világbajnok Sébastien Ogier felváltva fogja vezetni, a Montén pedig a francia versenyző kezdhet.

A Cyril Abiteboul által irányított Hyundai Motorsport idén öt versenyzőnek is lehetőséget ad, a teljes szezon során Thierry Neuville és az egy év után visszatérő Ott Tanak fog indulni, míg Andreas Mikkelsen, Esapekka Lappi és Dani Sordo felváltva vezetheti a harmadik hibrid autót. A Montén a 2019 után visszatérő norvég versenyző áll rajthoz.

A Richard Millener által vezetett M-Sport idén Ott Tanak és Pierre-Louis Loubet távozása után ismét fiataloknak ad lehetőséget, ugyanakkor Adrien Fourmaux már jól ismeri a Ford Puma Rally1-et, míg Grégoire Munster csupán két tavalyi versenyen indulhatott eddig a legerősebb kategória autójával.

Igen komoly várakozás előzi meg a WRC2-es bajnokságot, ahol a Montén mutatkozik be a vadonatúj Toyota GR Yaris Rally2 és a japán autóval induló versenyzők közül többen is komoly csatát vívhatnak a Skodával és Citroennel induló párosokkal. A WRC-szezonnyitón a Citroenes Yohan Rossel, Nikolay Gryazin, a Toyotás Stéphane Lefebvre, Bryan Bouffier, a Skodás Pepe López és Chris Ingram, valamint a Hyundaijal induló Nicolas Ciamin a WRC2-es győzelemért harcolhat, míg a Rally2-es autók közötti első helyért harcban lehet Oliver Solberg a Skodával, valamint Sami Pajari a Toyotával is.

A Monte-Carlo Rally útvonala

Az idei verseny útvonala alaposan megváltozott a tavalyihoz képest azzal, hogy a záró nap kivételével Gapban lesz a szervizpark és versenyközpont. A WRC-szezonnyitó már szerdán délután elkezdődik a shakedown szakasszal, azonban az első éles szakaszokra csak hagyományosan Csütörtök este kerül sor. Pénteken és Szombaton is három pályát kell a mezőnynek kétszer teljesíteni, majd Vasárnap a La Bréole / Selonnet szakasz harmadik teljesítése és két új pálya következik, a Power Stage célja pedig a legendás Turini-hágón lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 08:44, szombat | Helyi sport

Vasárnap rendezik a Balaton-átúszást.

Vasárnap rendezik meg a szombatra tervezett, Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 19. 18:21, péntek | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Norris volt a leggyorsabb a második szabadedzésen.

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője érte el a legjobb köridőt a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki második szabadedzésén a Hungaroringen.

2024. Július 19. 15:00, péntek | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Sainz volt a leggyorsabb az első szabadedzésen.

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője érte el a legjobb köridőt a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki első szabadedzésén a Hungaroringen.

2024. Július 19. 10:00, péntek | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Fokozott a rendőri jelenlét a Hungaroring környékén.

Folyamatos a fokozott rendőri jelenlét Mogyoród térségében a péntek reggel megkezdődött Forma-1-es Magyar Nagydíj versenyhétvégéjén - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság