Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Június 29. 10:24, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Molotov-koktélokat hajigált udvarokba, házakra

Molotov-koktélokat hajigált udvarokba, házakra

Rongálás vétségével indult, több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletével bővített ügyet fejeztek be a napokban a Pest megyei rendőrök. Egy pilisi férfi Molotov-koktélokat hajigált udvarokba, házakra.

Még be sem fejeződött a helyszíni szemle egy pilisi ingatlannál, amikor a rendőrök bilincsben állítottak elő egy, akkor 57 éves helyi férfit. A település három utcáját érintő, négy címről jelezték 2020. szeptember 12-én hajnalban, hogy valaki meggyújtott ronggyal és benzinnel tömött üveget dobott udvarára, házára, kapujára, autójára. A tüzeket eloltották, senki nem sérült meg, a keletkezett kár meghaladta a 350 ezer forintot – közölte a rendőrség.

Kifejtve, hogy némi alkohol elfogyasztása után indult felesége keresésére 2020. szeptember 11-én este M. János. Kapcsolatuk megromlott, az asszony - közös gyermekükkel együtt - elhagyta. A férfi felszerelkezett Molotov koktélokkal és nekivágott az éjszakának. Egy Szondi utcai ház kapuja volt az első célpont. A lécek meggyulladtak, M. János pedig tovább állt. Egy szomszéd hallotta a robajt és eloltotta a lángokat. Egy Vasváry Pál utcában parkoló kocsi volt a következő, két benzines palackot tört ripityára az autó első ajtaján, majd elmenekült. A tüzet a jármű tulajdonosa észrevette és eloltotta. A Huba közben, egy udvarra három meggyújtott palackot is behajított, amitől az ott parkoló utánfutó kapott lángra, azok tovább terjedését is sikerült megfékezni.

Utolsó helyszínéhez érve két üveget dobott egy házra. Az egyik az ablakpárkányon széttörve okozott tüzet, a másik a szaletli mellett landolt. Az ablakra hajított Molotov koktélt szerencsére a dupla rétegű üveg külső része megállította, nem repült be a lakótérbe, ahol egy házaspár aludt. Szomszédjuk vette észre a tüzet és felébresztve őket oltották el.

Tekintettel a szakértői vélemény megállapításaira, amely szerint, ha az utolsó helyszínen eltalált ablak nem hőszigetelt, hanem csak szimpla üvegezésű, vagy erősebb a dobás és áttöri mindkét réteget, a tűz a házban akadálytalanul tovább is terjedhetett volna a bútorokra, függönyre, ami az ott alvó házaspár halálát is okozhatta volna, elzárva a lehetséges menekülési útvonalat – részletezte a rendőrség.

E megállapítás miatt bővítették a rongálás vétségének gyanúja miatt indult büntetőeljárást élet elleni bűncselekménnyel.

M. János beismerte, a kiürített borosüvegeket benzinnel töltötte meg, majd rongyokat tuszkolt beléjük. A koktélokkal megpakolt egy szatyrot, majd megindult az éjszakába. Miután az összeset eldobálta hazament, megfürdött és próbálta elütni az időt. Állítása szerint legalább 2 palack bort, néhány felest, kísérőnek sört, kávét és energiaitalt döntött le akciója előtt.

M. János 2020. szeptember 14-től 2022. május 6-ig a bíróság által elrendelt letartóztatásban volt, azóta a kényszerintézkedést - a mozgását nyomon követő technikai eszközzel biztosított bűnügyi felügyeletre - enyhítették.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette kísérletének, garázdaság, valamint rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára