Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. December 17. 17:45, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Módosult a kisvállalati adó – több idő van dönteni

Módosult a kisvállalati adó – több idő van dönteni

Január 15-éig lehet bejelentkezni a NAV-nál a kiva hatálya alá. Más részletei is módosultak az új adónemnek.

A kormány döntése értelmében a Parlamentnek benyújtott 2012. december 7-én javasolt módosítások értelmében az új adó hatálya alá december 1-től január 15-ig lehet bejelentkezni a Nemzeti Adó és Vámhivatalnál, írja a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján.Így a még bizonytalan cégek némi időt nyertek.

További elemek is változtak. Korábban több adószakértő is a kiva ellen szóló érvnek tartotta, hogy azok a vállalkozások, amelyek már korábban elhatárolt veszteséggel rendelkeztek, ezt nem fogják tudni érvényesíteni. Ez a kitétel a startup cégeket is távol tartotta volna az új adóformától. Az országgyűlés pénteki döntésének függvényében azonban mégis lesz lehetőség a kisvállalati adóalanyiságot megelőzően keletkezett elhatárolt veszteség felhasználására, továbbá a kisvállalati adóalanynak a korábban beszerzett tárgyi eszközök tekintetében lehetősége nyílik a számított nyilvántartási értékkel 10 év alatt, egyenlő részletekben csökkenteni a pénzforgalmi szemléletű eredményét.

Szintén újdonság, hogy a pályakezdő, a tartós munkanélküliség után munkába álló és a gyesről visszatérő munkavállalók után a kisvállalati adó alapja a foglalkoztatás első két évében a kedvezményezett munkabérének havi összegével, de havonta legfeljebb 100 ezer forinttal csökkenthetővé válik.

Ahhoz, hogy egy cég eldöntse, megéri-e számára ezt az adót választani, mélyebb számításokra és az elsődleges adóelőnyön túl számtalan kérdés mérlegelésére van szükség. Az automatikus kalkulátorok által kapott eredmény tükrében az általánosan nem számszerűsíthető szempontokat a vállalkozásoknak egyedileg kell mérlegelnie.

Forrás: Piac&Profit

Címkék: adózás 2013, kiva

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.