Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2024. Április 20. 10:00, szombat | Helyi sport
Forrás: FORMULA1 KÍNA

Miután megnyerte a sprintfutamot, az időmérőn is könnyed „győzelmet” aratott Max Verstappen.

Miután megnyerte a sprintfutamot, az időmérőn is könnyed „győzelmet” aratott Max Verstappen.

A Red Bull örömét Sergio Pérez tette teljessé, aki második lett, Fernando Alonso pedig a harmadik rajtkockába állította az Aston Martint.

A sprintformátum változásának köszönhetően a sanghaji szombaton ismét új „jelenségnek” lehettünk szemtanúi: egy futamot egy időmérő követett!

Ami a körülményeket illeti, a mezőny a sprinthez hasonlóan az időmérőnek is a tegnapinál barátságosabb viszonyok között, száraz pályán vágott neki. A legnagyobb esélyes már-már mondani sem kell, ismét Max Verstappen volt, aki nemcsak címvédő és listavezető, hanem a Kínai Nagydíjon is „bizonyított” már, ő nyerte ugyanis a szombati futamot, mégpedig ismét magabiztosan.Verstappen favorithoz méltón kezdte az időmérőt: ő volt a leggyorsabb a Q1-ben, minimális, 55 ezredmásodperces előnnyel megelőzve Charles Leclerc-t. Meglepetést és drámai fordulatot már kiesők szempontjából is hozott a Q1: búcsúzott a sprintfutam és a pénteki esős kvalifikáció második helyezettje, Lewis Hamilton (a hétszeres bajnok hibázott későre tolt utolsó gyors körén) valamint a hazai közönség kedvence, Csou Kuan-jü is. Mellettük Kevin Magnussen, Cunoda Juki (a házi csatában eddig domináns japán Sanghajban második nekifutásra is kikapott a csapattárs, Daniel Ricciardótól) valamint Logan Sargeant is.Drámát a Q2 első fele is hozott: Sainz az utolsó kanyarban megcsúszott, autója pedig a célegyenesben a falnak ütközött. Az edzést ekkor piros zászlóval megszakították, a spanyol azonban sérült autójával visszament a garázsba, ahol a szerelők versenyfutásba kezdtek az idővel.

Ezt a versenyt a Ferrari végül megnyerte, vagyis Sainz visszatérhetett a pályára.Hogy az utolsó három percben megpróbálja beverekedni magát a Q3-ba. Sainz meg is oldotta a feladatot: harmadikként „regisztrált” a harmadik etapra. A leggyorsabb kört ezalatt ismét Verstappen futotta, másodikként pedig Pérez zárt. A Red Bull előnye ebben a szakaszban már kényelmes volt: Verstappen öt tizedet vert Sainz legjobb körére.

A továbbjutás Lance Strollnak, Daniel Ricciardónak, Esteban Oconnak, Alexander Albonnak és Pierre Gaslynak nem jött össze. Verstappen a Q3 első körei után is kényelmes előnyben volt ezúttal Alonsóval szemben, aki egy remek körrel második volt. Pérez a harmadik, Norris a negyedik, Piastri az ötödik, a Ferrari pilótái pedig csak a hatodik és a hetedik helyről várták a véghajrát.Verstappen az edzés végé sem talált legyőzőre: újabb magabiztos kört futott, amivel elhódította idei ötödik rajtelsőségét (eddig egyedül a tegnapi sprintidőmérőn tudták megállítani). A második helyre az utolsó pillanatban Pérez ugrott, harmadikként pedig Alonso zárta az időmérőt. A negyedik és az ötödik helyet a McLaren (Norris, Piastri sorrendben) a hatodik és a hetediket pedig a Ferrari (Leclerc és Sainz) pilótái foglalták el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 08:47, péntek | Helyi sport

Női torna Eb - Székely Zója tizedik egyéni összetettben.

Székely Zója a tizedik, Mayer Gréta a 31. helyen végzett egyéni összetettben a Riminiben zajló női torna Európa-bajnokság első, csütörtöki versenynapján.

2024. Május 03. 08:38, péntek | Helyi sport

Babos Tímea egy nap alatt két meccset nyert Floridában.

A negyedik kiemelt Babos Tímea két mérkőzést is két szettben nyert meg az egyesült államokbeli Bonita Springsben zajló 100 ezer dollár (36,4 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztorna csütörtöki napján.

2024. Május 03. 08:30, péntek | Helyi sport

Fallabda Eb - Elődöntős a férfi csapat.

A magyar férfi válogatott 4-0-ra legyőzte csütörtökön a lengyel együttest, ezzel bejutott a második divízió elődöntőjébe a fallabdázók Zürichben zajló csapat Európa-bajnokságán.

2024. Május 03. 08:18, péntek | Helyi sport

Megtartaná olimpiai kvótát érő ranglistás helyezését a triatlonos Dévay Márk.

Elsősorban arra törekszik, hogy megtartsa az olimpiai ranglistán jelenleg kvótát érő, 25. helyét Dévay Márk, aki hétfőn negyedik lett a triatlonosok kínai világkupa-fordulóján.