Városlista
2024. július 13, szombat - Jenő

Hírek

2018. November 23. 12:13, péntek | Helyi
Forrás: police

Mission Possible Balassagyarmaton

Mission Possible Balassagyarmaton

A cyberbulling és az online ismerkedés veszélyeiről szóló színdarabot tekinthettek meg a diákok.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal együttműködve „Mission Possible - A lehetséges küldetés” címmel indított bűnmegelőzési programot, melynek egyik eleme a 2018. november 21-én Balassagyarmaton a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban bemutatott Hálózat-on című prevenciós mini színdarab volt.

A Nemzeti Bűnmegelőzés Tanács által támogatott projekt fókuszában az ifjúságvédelem áll. A Nógrád és Pest megyei középiskolás diákok a tanév során bűnmegelőzési tematikára épülő színdarabokat nézhetnek meg. Közel 200 balassagyarmati – a város valamennyi középiskolájából érkező - tanuló vett részt a cyberbulling jelenéségét, valamint az online ismerkedés veszélyeit taglaló rendhagyó bűnmegelőzési rendezvényen. A diákok a jelenet megtekintését követően a szakértőkkel közösen megbeszélték a cselekmény mondanivalóját, illetve elemezték a helyes-helytelen döntéseket, kiemelten a biztonságuk szempontjából fontos megoldásokat.

A projekt keretében mindemellett - a szakmai ismeretek további bővítése érdekében - a pedagógusok és a bűnmegelőzési szakemberek számára tréningeket szerveznek, a diákok részére pedig speciális vetélkedő lebonyolítására kerül majd sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 14:03, szombat | Helyi

A FÜGEGTLENSÉG NAPJA FRANCIAORSZÁGBAN

1789 JÚLIUS 14. A franciák függetlenségi napja, 235 éve, a Bastille várbörtön lerombolásának és a francia forradalom kezdetének emlékére ünneplik.

2024. Július 13. 13:28, szombat | Helyi

Gobbi Hilda a magyar színház- és filmtörténet egyik legérdekesebb, legeredetibb és legközkedveltebb alakja volt

Gobbi Hilda Emília Gizella, Kossuth-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a magyar színház- és filmtörténet egyik legérdekesebb, legeredetibb és legközkedveltebb alakja volt.

2024. Július 13. 13:08, szombat | Helyi

A borravaló és a szervizdíj között számos különbség van,

egyebek között az adózás módjában és önkéntes jellegében is. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) arra figyelmezteti a fogyasztókat, hogy gondolják végig,

2024. Július 13. 09:21, szombat | Helyi

Filmtörténeti szenzáció: Az eredeti, 1923-as Egri csillagokból kerültek elő filmkockák

Megtalálták az 1923-ban készült Egri csillagok egyes képkockáit.