Városlista
2023. február 3, péntek - Balázs

Hírek

2018. November 23. 12:13, péntek | Helyi
Forrás: police

Mission Possible Balassagyarmaton

Mission Possible Balassagyarmaton

A cyberbulling és az online ismerkedés veszélyeiről szóló színdarabot tekinthettek meg a diákok.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal együttműködve „Mission Possible - A lehetséges küldetés” címmel indított bűnmegelőzési programot, melynek egyik eleme a 2018. november 21-én Balassagyarmaton a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban bemutatott Hálózat-on című prevenciós mini színdarab volt.

A Nemzeti Bűnmegelőzés Tanács által támogatott projekt fókuszában az ifjúságvédelem áll. A Nógrád és Pest megyei középiskolás diákok a tanév során bűnmegelőzési tematikára épülő színdarabokat nézhetnek meg. Közel 200 balassagyarmati – a város valamennyi középiskolájából érkező - tanuló vett részt a cyberbulling jelenéségét, valamint az online ismerkedés veszélyeit taglaló rendhagyó bűnmegelőzési rendezvényen. A diákok a jelenet megtekintését követően a szakértőkkel közösen megbeszélték a cselekmény mondanivalóját, illetve elemezték a helyes-helytelen döntéseket, kiemelten a biztonságuk szempontjából fontos megoldásokat.

A projekt keretében mindemellett - a szakmai ismeretek további bővítése érdekében - a pedagógusok és a bűnmegelőzési szakemberek számára tréningeket szerveznek, a diákok részére pedig speciális vetélkedő lebonyolítására kerül majd sor.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 03. 14:11, kedd | Helyi

Autóbaleset és több tűzeset hétfőn

Összeütközött két személyautó hétfő délután Salgótarjánban, a Salgó úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A balesetben két ember volt érintett, egyiküket kórházba szállították a mentőszolg

2023. Január 03. 13:58, kedd | Helyi

Átvették a támogatásokat a Nógrád megyei önkéntesek

Decemberben az ország valamennyi, 2022-ben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete átveszi a központi költségvetésből elnyert támogatást. Ennek egy része pénzbeli, más része term

2023. Január 03. 12:27, kedd | Helyi

Pizzázni indultak, rendőrségen kötöttek ki

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség miatt indított eljárást egy 20 és egy 19 éves bárnai lakos ellen.

2023. Január 02. 10:50, hétfő | Helyi

4 NAP – 8 BALESET

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt négy napon nyolc közúti közlekedési baleset történt.