Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. Május 16. 00:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Mindig gondosan zárják be a lakásukat!

Mindig gondosan zárják be a lakásukat!

A napokban tett bejelentést egy férfi a rendőrségen, hogy a Karancslapujtőn lévő lakásából a figyelmetlenségét kihasználva ismeretlen személyek 900.000 Ft készpénzt vittek el.

A rendőrök a beszerzett adatok alapján megállapították, hogy az idős férfi házába egy ezidáig ismeretlen személy bement, aki azt állította, hogy vas hulladékot szeretne megvásárolni tőle. Miután a bácsi közölte vele, hogy neki nincsen vashulladéka, az idegen személy az udvaron és a tárolóban elhelyezett járólapokért cserébe ajánlott fel pénzt, amibe az idős férfi beleegyezett. Ezt követően együtt pakolták a járólapokat, majd az ismeretlen férfi közölte vele, hogy később visszajön egy teherautóval a járólapokért és akkor kifizeti részére a közösen megbeszélt összeget. Miután a férfi távozott az udvarából, a sértett ekkor figyelt fel a háza előtt parkoló autó mellett álló másik személyre is. A két férfi ezt követően autóval távozott a helyszínről. Az idős férfi visszamenve a házába észlelte, hogy az egyik szekrényét felfeszítették és abból 900.000 Ft készpénzt tulajdonítottak el.
A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy az ilyen és ehhez hasonló esetek
megelőzése érdekében legyenek óvatosak! Amennyiben egyedül vannak, ne álljanak szóba idegen személyekkel, soha ne engedjék őket be udvaraikba, lakásaikba!
A nyílászárókat mindig kellő gondossággal zárják be, a kulcsokat ne hagyják idegenek által hozzá férhető helyen. Nagyobb összegű készpénzt soha ne tartsanak otthon és pénzt soha ne vegyenek elő idegenek jelenlétében, mivel megfigyelhetik, hogy hol tartják ezeket az összegeket!

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:58, csütörtök | Helyi

NAV: az egyéni vállalkozók, őstermelők, áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítés

Az egyéni vállalkozók, őstermelők és az áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítéséhez hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó és Vámhivatal(NAV)

2024. Május 09. 12:21, csütörtök | Helyi

Jövő Mobilitása Szövetség: sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra.

Sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra a Jövő Mobilitása Szövetség (JMSZ)

2024. Május 09. 09:41, csütörtök | Helyi

Három a magyar igazság!

Egy helybeli férfi Salgótarján különböző részein három nap leforgása alatt három gépkocsit tört fel, a híres mondás azonban itt is beigazolódott. Három nap elég volt a nyomozóknak is az igazság kiderítésére és az elkövető elfogá

2024. Május 09. 09:30, csütörtök | Helyi

Közösen fejleszti a testnevelő tanárok képzését a TF és a Magyar Diáksport Szövetség.

A testnevelő tanárok képzésének fejlesztését és gyakorlatiasabbá tételét szolgálja az az együttműködési megállapodás, amelyet szerdán írt alá Sterbenz Tamás.