Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Október 15. 07:15, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Minden jó, ha jó a vége

Minden jó, ha jó a vége

Idegenben győzütt a Konecranes-Salgótarjáni KSE férfi kosárlabdacsapata.

NB I/B, felnőttek
EnterHód Vásárhelyi KSE - Konecranes-Salgótarjáni KSE 93-101 (23-29, 21-26, 17-24, 32-22)
Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, vezette: Maár G. Reisz P. Domokos L. (Farkas Z.) Hódmezővásárhely: VAS 19/12, MODZINGER 17/3, Mócsai 7, Vejinovic 4, Nyilas 17/9. Csere: SZILÁGYI 14/3, Schhéda 2, Czibere 3, Czuprák 7, Gerzsa 3. Edző: Dr. Elek András. Salgótarján: SURMANN P. 21/3, Sebők 14/3, HARTVICH 17/6, Gorszkíj 10/6, GODENA 12 Csere: LIKÁR 12, Surmann G. 4, Kiss 7/3, Ughy 2, Szabó Z. 3, Volzovár -, Tóth-Szarvas - Edző: Dániel Tamás
Eredmény alakulása: 3.p.: 8-6, 8.p.: 20-17, 13.p.: 32-38, 18.p.: 40-52, 23.p.: 49-65, 28.p.: 61-75, 33.p.: 68-87. 38.p.: 85-97

A magyar kosárlabda társadalmat az elmúlt napokban több szomorú haláleset is megrázta. Ezért az MKOSZ döntése értelmében a hétvégén az ország minden kosárlabda mérkőzése gyászszünettel kezdődik, emlékezve Gyurasits Istvánra, Ékes Tamásra, Morgen Ferdinándra és Kassai Ervinre.

Talán Morgen Ferdinánd iránti tiszteletből, a mérkőzés első kosarat egykori utánpótlás válogatottbeli társa, Modzinger Márk szerezte, s adta meg az alaphangot a péntek esti derbire. Sebők hamar próbálkozott válasszal, de kimaradt a lehetőség, csak úgy, mint Hartvich próbálkozása. Az első vendég kosarát Surmann Péter passza után mégis Sebőknek sikerült megszerezni. Innentől kezdve egészen az ötödik percig váltott kosárszerzéssel haladtak a felek, de sajnos a hazaiak részéről becsúszott egy-egy hárompontos is, így nyolc perc játék után 20:14 arányú vásárhelyi vezetést mutatott az eredményjelző. Ekkor a vendégek begyújtották rakétáikat, Gorszkíj triplával jelezte, hogy nem a megfelelő állást mutatja a tábla. Surmann Péter már az első tíz percben kiosztott hat gólpasszt, ami nagyban hozzájárult a negyedet tarjáni részről lezáró 12:0 arányú rohanáshoz, és mint később Kiderült, az SKSE innentől már nem is engedte ki a kezéből a vezetést.

A második tíz perc első harmadában tartotta magát a hat pontos különbség, majd Surmann Péter a gólpasszok mellett a pontokat is elkezdte gyűjtögetni, ezért pár egységgel növelni tudta előnyét az SKSE. A negyed közepén kicsit többet hibázott mindkét gárda. A majd két perces vendég gólcsendet Likár közeli kosara törte meg, jó példát mutatva a többieknek és újból pár ponttal nagyobb lett a feleket elválasztó távolság (35:48). A félidőt jelző dudaszó előtt picit felpörögtek az események, de a különbség lényegesen nem változott, így a megnyugtató előny birtokában az SKSE öltözője volt nyugodtabb a pihenő alatt.

A második játékrész elején is az SKSE lépett fel kezdeményezőbben. Gorszkíj és Sebők hárompontosainak köszönhetően majdnem húsz pontos előny (47:65) már-már tükörsima végjátékot ígért. A hazaiak sem adták fel, időről időre megpróbáltak közelebb kerülni, de azt a bizonyos pontot nem tudták elérni, tíz alá egyszer sem csökkent a vendégek előnye. Sőt, a 30. percre ismét tizennyolc pontos hátrányt volt kénytelen realizálni az EnterHód csapata.

Az utolsó kisszünetet követően minkét csapat határozott elképzelésekkel lépett parkettre. Jó ideig úgy tűnt, hogy a salgótarjáni csapat valósíthatja meg sikeresebben az edzői utasításokat, mert a 35.percben a Ughy büntetőivel a húsz pontos differenciát is „közé tette” a Sese, sőt még három és fél perccel a vége előtt is nagyon egyértelmű volt a helyzet (78:97). Az előzetesen nehezebbnek tartott mérkőzés alakulásán talán túlságosan is megnyugodtak a vendégjátékosok, és talán a tarjáni fiatalok sem tudták tartani a lépést a felbátorodó hazaiakkal. A lényeg, hogy a több perces gólcsend alatt 14 kapott pont szerepelt a mérleg bevételi oldalán, és Gerzsa hárompontos kosara után az utolsó percben ismét látótávolságba (92:97) került a hazai csapat. Szerencsére a két lepattanó híján klasszikus tripla-duplát elérő Surmann Péter keze a menetrendszerinti büntetőzések alatt sem remegett meg, így végül biztosan nyerte szezonbeli második bajnoki mérkőzését is a Konecranes-Salgótarjáni KSE csapata. Ahogyan azt már az elmúlt szezonban megszokhattuk, ismét Surmann Péter volt az SKSE vezére. 41-es eredményességi mutatóval kiemelkedett a mezőnyből.

Habár a klasszikus tripla-dupla nem sikerült neki, de 21 pontja, 13 gólpassza, és 10 kikényszerített hibája is azt jelenti, hogy három pozitív statisztikai kategóriában is két számjegyű eredményt ért el

Címkék: kosárlabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 14:00, szombat | Helyi

Pünkösd - Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei.

Pünkösd alkalmából szentmiséket, istentiszteleteket tartanak országszerte. A katolikus, a református és az evangélikus egyházi vezetők vasárnap ünnepi liturgia keretében emlékeznek meg a Szentlélek eljöveteléről.

2024. Május 18. 13:43, szombat | Helyi

Egy régi történet: a Salgótarjáni Kohászati Üzemek – 1. rész: 1902-re a csúcson!

Borítóképen: Az egykori vasfinomító gyár és lakótelep látképe 1873-ból. A Salgó-Tarjáni Vasfinomító Társulat, vagy a Rimamurány—Salgó-Tarjáni Vasmű Részvény Társaság

2024. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Reggel pára, délután egy-egy zápor jöhet.

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat.

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.