Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Augusztus 25. 13:29, csütörtök | Helyi
Forrás: focusradio.hu

Minden három hektár alatti földterület elkelt megyénkben

Minden három hektár alatti földterület elkelt megyénkben

A nyár közepén lezárult árverési időszak után a napokban az utolsó, három hektár alatti területek is elkeltek, a legnépszerűbbek a nógrádi és a szabolcsi földek voltak - írta mai számában a Magyar Idők.

A lap a Földművelésügyi Minisztériumtól kapott tájékoztatásra hivatkozva azt írta, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet közel 40 ezer, három hektár alatti földet hirdetett meg, és az elmúlt hónapokban több tízezer vételi ajánlatot kapott. Jelenleg mintegy 25 ezer ajánlat feldolgozása, illetve az adásvételi szerződések megkötése van folyamatban. Vas megyében kiugróan alacsony volt az érdeklődés, az elérhető parcellák alig harminc százaléka talált gazdára, míg Nógrád, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében minden, három hektár alatti, elérhető földterületet megvásároltak. A Nógrád Megyei Kormányhivatalnál kérdésünkre elmondták: megyénkben a három hektár feletti földterületek esetében 349 földrészletet hirdettek meg. Az első ütemben meghirdetett földrészletek 86,5 százaléka kelt el annak idején. A maradékot a következő ütemekben is meghirdették – volt olyan földterület, amelyet három alkalommal is – de ezek kevésbé voltak népszerűek. A több ütemben lezajlott árverések eredményeképpen itt a földek 82,2 százaléka, alapterületet tekintve a teljes meghirdetett terület 86 százaléka kelt el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.