Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2015. Április 18. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: onlinejogsebesz.hu

Milyen feltételekkel tehető ki az albérlő?

Milyen feltételekkel tehető ki az albérlő?

Erre a kérdésre keresi a választ olvasónk. Az onlinejogsebesz.hu szakértői ezúttal is válaszolnak.

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!
Albérlő vagyok és nincs semilyen szerződés csak be vagyok jelentve ideiglenes lakosként, lakcím kártyám is van. Csúsztam egy hónapot az albérlettel, de rezsit fizettem, még is ki kell költöznöm méghozzá és egyenlőre nem is tudok hova menni. Tényleg ilyen egyszerüen ki rakhatnak? Nincs valami törvény, hogy esetleg neki kell keresnie másik albérletet vagy valami lehetőség? Nem hiszem el, hogy gondol az ember egyet és kiteheti a másikat. Választ előre is köszönöm!

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
Valamilyen szerződésnek lenni kell Önök között, mert nélküle nem tudott volna bejelentkezni ideiglenesen az ingatlanba. Ezt elő kellene keríteni, hogy abban milyen feltételekben állapodtak meg.
Azt sem lehet tudni leveléből, hogy a főbérlő milyen felmondási idővel mondott fel Önnek. Az azonban biztos, hogy a főbérlő nem köteles az Ön elhelyezéséről gondoskodni.


A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!
Tisztelettel:
dr. Lendvai Zsuzsa ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 03. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 9. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Március 03. 08:55, vasárnap | Belföld

Szentkirályi Alexandra: a kormány jelentősen növelte az egészségügyi kiadásokat

A kormány kiemelt célja, hogy a magyar emberek jó egészségügyi ellátást, az egészségügyi dolgozók pedig még nagyobb megbecsülést kapjanak, ezért az egészségügyre fordított kiadások összegét jelentősen növelte

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor a kongói elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Félix Antoine Tshisekedivel, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökével folytatott tárgyalásokat a törökországi Antalyában

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Meteorológia: melegrekordokkal indult a március is

Melegrekordokkal indult a március is: megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján szombaton.