Városlista
2023. február 4, szombat - Ráhel

Hírek

2015. Április 18. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: onlinejogsebesz.hu

Milyen feltételekkel tehető ki az albérlő?

Milyen feltételekkel tehető ki az albérlő?

Erre a kérdésre keresi a választ olvasónk. Az onlinejogsebesz.hu szakértői ezúttal is válaszolnak.

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!
Albérlő vagyok és nincs semilyen szerződés csak be vagyok jelentve ideiglenes lakosként, lakcím kártyám is van. Csúsztam egy hónapot az albérlettel, de rezsit fizettem, még is ki kell költöznöm méghozzá és egyenlőre nem is tudok hova menni. Tényleg ilyen egyszerüen ki rakhatnak? Nincs valami törvény, hogy esetleg neki kell keresnie másik albérletet vagy valami lehetőség? Nem hiszem el, hogy gondol az ember egyet és kiteheti a másikat. Választ előre is köszönöm!

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
Valamilyen szerződésnek lenni kell Önök között, mert nélküle nem tudott volna bejelentkezni ideiglenesen az ingatlanba. Ezt elő kellene keríteni, hogy abban milyen feltételekben állapodtak meg.
Azt sem lehet tudni leveléből, hogy a főbérlő milyen felmondási idővel mondott fel Önnek. Az azonban biztos, hogy a főbérlő nem köteles az Ön elhelyezéséről gondoskodni.


A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!
Tisztelettel:
dr. Lendvai Zsuzsa ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 04. 16:57, szombat | Belföld

OKF: már 2300 felett a tűzoltói munkák száma

Továbbra is sok munkát ad a vihar a tűzoltóknak elsősorban a Dunántúlon, szombaton kora délután országszerte már meghaladta a 2300-at a beavatkozások száma.

2023. Február 04. 10:02, szombat | Belföld

Vihar - Vasútvonalak és autópálya-pihenő működését is akadályozzák kidőlt fák

Zirc és Veszprém, valamint Dombóvár és Kaposvár között vonatpótló autóbuszok közlekednek, az M1-es autópálya Hanság pihenőjét pedig mindkét irányban lezárták fakidőlések miatt - közölte a Mávinform és az Útinform szombaton.

2023. Február 04. 10:01, szombat | Belföld

Megölte szomszédját egy férfi Esztergomban

Megölte szomszédját egy férfi Esztergomban pénteken, a rendőrök a bejelentést követő fél órán belül elfogták a gyanúsítottat - közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.