Városlista
2023. február 8, szerda - Aranka

Hírek

2022. Július 27. 14:26, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Milliókat zsebelt be a "távgyógyító"

Milliókat zsebelt be a "távgyógyító"

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a nő ellen, aki gyógyító tevékenység látszatát keltve csapta be a sértetteket, a „távgyógyítás” módszerével milliókat zsákmányolva tőlük.

A vád szerint a 41 éves, orvosi végzettséggel, természetgyógyászati és egészségügyi tevékenység végzésére vonatkozó engedéllyel nem rendelkező vádlott 2014. és 2020. évek között magát az internetes weboldalán gyógyítóként hirdette. Az őt felkereső sértettek és azok hozzátartozóinak különböző egészségügyi problémáit gyógyítási tevékenység látszatát keltve kezelte. Különféle betegségekkel (többek közt szívbetegség, álmatlanság, depresszió, daganatos betegségek, látásproblémák, gerincferdülés) a gyógyulás reményében fordultak a nőhöz, aki a kezelésekért előre pénzt kért. Ezen alkalmakkor egyes esetekben személyes találkozó során, legtöbbször azonban „távgyógyítás” keretében, az interneten, videóbeszélgetés közben végezte el az általa szükségesnek vélt „kezeléseket”.

A nő által végzett tevékenység és a módszere azonban orvosilag megalapozatlan, a sértettek egyészségügyi problémái a vádlottól kapott kezelések hatására nem enyhültek, azok nem hozták el a kívánt eredményt.

A vádlott „távgyógyítóként” 19 sértettnek összesen több mint 14.000.000 forint kárt okozott, mely a mai napig fennáll.

Az ügyészség a nő ellen csalás bűntette és – a lakásán jogosulatlanul kifejtett orvosi gyakorlat körébe tartozó tevékenység miatt – kuruzslás vétsége miatt emelt vádat. Indítványozta, hogy a Salgótarjáni Járásbíróság ítélje őt végrehajtandó szabadságvesztésre és pénzbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, rendeljen el a vagyonelkobzást és a gyógyító tevékenység reklámozására használt weboldal és teljes tartalmának hozzáférhetetlenné tételét. A nőnek elítélése esetén az eljárás során keletkezett mintegy 370.000 forint bűnügyi költséget is viselnie kell. Az ügyészség a vádlott beismerése esetére 2 év börtönbüntetés kiszabására tett mértékes indítványt a vádiratban.

Balassagyarmat, 2022. július 27.

Nógrád Megyei Főügyészség

Címkék: csalás, vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 08. 07:52, szerda | Helyi

Hideg idő sok napsütéssel

Kezdetben a Dunántúlom, elsősorban délnyugaton átmeneti hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat, de jelentős mennyiség sehol sem valószínű.

2023. Február 08. 07:30, szerda | Helyi

Tuning élőben: elkészült az AMTS 2023 nyereményautója!

Tuning élőben: elkészült az AMTS 2023 nyereményautója! A Westendben épült át az Automobil és Tuning Show idei fődija, a SEAT Leon ST FR

2023. Február 07. 13:28, kedd | Helyi

Szén-monoxid-szivárgással, kéménytűzzel és gépjárműtűzzel indult a hét!

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő tegnap este egy balassagyarmati, Mikó Zoltán utcai családi házban.

2023. Február 06. 11:09, hétfő | Helyi

Börtön felé vezető út

A salgótarjáni rendőrök előterjesztést tettek annak a 22 éves férfi letartóztatásának indítványozására, aki többször követett el vagyon, illetve személy elleni erőszakos bűncselekményeket.