Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Február 28. 14:03, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Milliárdos repülőgép-alkatrész bázis Somogyváron

Milliárdos repülőgép-alkatrész bázis Somogyváron

Döntően repülőgép-alkatrészeket gyárt majd az a somogyvári bázis, amit az unió 446 millió forintos támogatásával, csaknem egymilliárd forintból építenek.

A beruházás előkészítése két éve tart, a tervek megvalósítására alapított projektcég, a Pelso Menedzsment Kft. nyitórendezvényen számolt be a fejlesztés eddigi lépéseiről, és hogy a próbaüzemet már az idén indítanák.

Móring József Attila, miniszteri biztos, Somogyvár polgármestere elmondta: a vállalkozó a volt termelőszövetkezeti majorban vásárolt meg úgy nyolc hektárt, ahol repülőgép, űr- és földi járművek fejlesztését szolgáló technológiai központ, valamint alkatrészgyártó bázis épül. A jövőben folyamatos felfutás mellett, több mint háromszáz dolgozó foglalkoztatását tervezik a központban.

Az ország leghátrányosabb helyzetben lévő kistérségeinek egyikéhez tartozó Somogyváron kulcskérdés az ipar betelepítése – tette hozzá Móring József Attila, aki előrevetítette, hogy ezért az építményadó csökkentését is tervezik a településen. Dósa János, a Pelso Menedzsment Kft. ügyvezetőjének beszámolója alapján: inkubátorházként működtetnék a somogyvári bázist, technológiai cégeket betelepítve. Több érdeklődővel kötöttek már előzetes megállapodást. Alapvetően fejlesztés és alkatrészgyártás a cél - minderről a Somogyi Hírlap számolt be.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.