Városlista
2023. május 30, kedd - Zsanett, Janka

Hírek

2012. Február 28. 14:03, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Milliárdos repülőgép-alkatrész bázis Somogyváron

Milliárdos repülőgép-alkatrész bázis Somogyváron

Döntően repülőgép-alkatrészeket gyárt majd az a somogyvári bázis, amit az unió 446 millió forintos támogatásával, csaknem egymilliárd forintból építenek.

A beruházás előkészítése két éve tart, a tervek megvalósítására alapított projektcég, a Pelso Menedzsment Kft. nyitórendezvényen számolt be a fejlesztés eddigi lépéseiről, és hogy a próbaüzemet már az idén indítanák.

Móring József Attila, miniszteri biztos, Somogyvár polgármestere elmondta: a vállalkozó a volt termelőszövetkezeti majorban vásárolt meg úgy nyolc hektárt, ahol repülőgép, űr- és földi járművek fejlesztését szolgáló technológiai központ, valamint alkatrészgyártó bázis épül. A jövőben folyamatos felfutás mellett, több mint háromszáz dolgozó foglalkoztatását tervezik a központban.

Az ország leghátrányosabb helyzetben lévő kistérségeinek egyikéhez tartozó Somogyváron kulcskérdés az ipar betelepítése – tette hozzá Móring József Attila, aki előrevetítette, hogy ezért az építményadó csökkentését is tervezik a településen. Dósa János, a Pelso Menedzsment Kft. ügyvezetőjének beszámolója alapján: inkubátorházként működtetnék a somogyvári bázist, technológiai cégeket betelepítve. Több érdeklődővel kötöttek már előzetes megállapodást. Alapvetően fejlesztés és alkatrészgyártás a cél - minderről a Somogyi Hírlap számolt be.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 29. 20:46, hétfő | Belföld

Zavargások Koszovóban - 20 magyar békefenntartó megsérült

A jelenlegi információk szerint több mint 20 magyar katona sérült meg, közülük 7 fő súlyosan, állapotuk stabil. A sérült magyar katonákat a Magyar Honvédség további kezelésre légi úton, Magyarországra szállítja.

2023. Május 29. 06:00, hétfő | Belföld

Kötélpályán hoztak fel egy szikláról lezuhant fiút a mélyből a tűzoltók Vértestolnánál

Lezuhant egy túrázó a Pes-kő-barlangnál Vértestolna közelében vasárnap, a tűzoltók kötélpályát építették ki, hogy a 15 éves fiút felhozzák a mélyből - mondta el a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szó

2023. Május 29. 06:00, hétfő | Belföld

A héten is kora nyárias idő várható, sok napsütéssel

2023. Május 28. 11:13, vasárnap | Belföld

Csaknem 800 doboz cigi lapult a kárpitok alatt

Csaknem 800 doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak a pénzügyőrök egy bolgár kisbuszban