Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Február 23. 07:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Milliárdos fejlesztések kezdődhetnek Nógrád megyében

Milliárdos fejlesztések kezdődhetnek Nógrád megyében

A két stratégiai cél a gazdaságélénkítéshez, foglalkoztatásbővítéshez szükséges helyi feltételek, illetve az életminőség feltételeinek javítása.

Fejlesztéspolitikai konzultációt indít Kelet-Nógrádban a választókerület fideszes országgyűlési képviselője: Salgótarján, Bátonyterenye és Pásztó háztartásaiba online felületen is megválaszolható kérdőívet juttatnak el, és a térség 44 községében is egyeztetnek a tervezett projektekről.
Becsó Zsolt salgótarjáni sajtótájékoztatóján elmondta: a lakosság megkérdezésével hozzák meg a végső döntéseket, ezért indítják a konzultációt annak a több mint 50 milliárd forintnak a felhasználásáról, amit a kormány ítélt meg Nógrád megyének. Egy decemberi kormányhatározat értelmében Nógrád Megye Önkormányzata 41 milliárd 130 millió, Salgótarján megyei jogú város pedig 9,2 milliárd forintot fordíthat fejlesztésekre - tette hozzá a politikus.
Úgy fogalmazott: Nógrád megye a kormányzat részéről arra a polcra került, amit már "nagyon régen szerettünk volna elérni", Nógrád megye települései történelmi lehetőség kapujában állnak. A kormány figyelembe vette a megye hátrányos helyzetét, ennek köszönhetően megyei összevetésben egy főre vetítve Nógrád kapta a legnagyobb forráslehetőséget, 255 ezer forintot - fűzte hozzá. Jelezte: ez magasabb, mint amennyit Baranya, Csongrád, Fejér, Győr-Sopron, Komárom-Esztergom, Tolna, Vas és Zala megyének ítéltek meg.
Tájékoztatása szerint hasonló a helyzet Salgótarján esetében, ott mintegy 250 ezer forint az egy főre eső támogatás. Salgótarján nagyobb forrásokkal rendelkezik, mint Dunaújváros, Nagykanizsa vagy Szekszárd, körülbelül akkora forráslehetőséget kapott, mint a 60 ezer lakosú Hódmezővásárhely - mondta Becsó Zsolt.
Hangsúlyozta: a két stratégiai cél a gazdaságélénkítéshez, foglalkoztatásbővítéshez szükséges helyi feltételek, illetve az életminőség feltételeinek javítása.
Salgótarjánban, Bátonyterenyén és Pásztón - a kérdőívek eljuttatása mellett - márciusban összesen tíz fórumot hívnak össze, emellett az országgyűlési képviselő a térség 44 községben is egyeztet. Április 8-án Bátonyterenyén tartják a záró-értékelő fórumot. Ez összhangban van a Nógrád Megye Önkormányzata által koordinált tervezési folyamattal - mondta Becsó Zsolt.
Nagy-Majdon József (Fidesz-KDNP), Bátonyterenye polgármestere a sajtótájékoztatón a két városrészt összekötő út megépítését és az ipari park bővítését nevezte prioritásnak, de mint mondta, a kérdőíven szerepel majd többek között, hogy szeretnék-e a lakók a maconkai horgászparadicsom fejlesztését.
Pásztón is a munkahelyteremtést emelte ki Farkas Attila (Fidesz-KDNP) alpolgármester. Hozzátette, mivel nincs ipari parkjuk, a város északi részén iparterület kialakítását tervezik, de a tervek között van kerékpárút kialakítása is.
Skuczi Nándor (Fidesz-KDNP), a megyei önkormányzat elnöke mindezt azzal egészítette ki, hogy Nyugat-Nógrádban, a szécsényi, balassagyarmati és rétsági járásokban is megkérdezik az embereket arról, hogy mit tartanak fontosnak. Áprilisban véglegesítik a megyei integrált területi programot, előtte, márciusban a hat járási székhelyen "fésülik össze" az elképzeléseket a polgármesterekkel - tette hozzá.

Címkék: stratégia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,