Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. November 13. 08:47, csütörtök | Bulvár
Forrás: MTI

Milliárdokat és aranyrudakat tartott otthon egy vidéki kínai hivatalnok

Milliárdokat és aranyrudakat tartott otthon egy vidéki kínai hivatalnok

Százhúsz millió jüan (4,8 milliárd forint) készpénzt és 37 kilogramm aranyat találtak egy hivatalnok lakásán az észak-kínai Hopej tartományban. A városi vízellátást felügyelő tisztségviselőnek, akit azzal gyanúsítanak, hogy vagyonát nem tisztességes úton szerezte, 68 ingatlana van.

A kínai médiában ismertetett csinghuangtaói eset főszereplője egyike azoknak, akik ellen az elmúlt hetekben indítottak eljárást Hopejben. A kampányszerű ellenőrzéseken a megyei szintű vezetők közül több mint 230-an akadtak fenn, sokuknál találtak nagy összegű készpénzt és egyéb értékes vagyontárgyakat.
A lebukott alacsonyabb rangú vezetők között van például a helyi közlekedési rendőrök parancsnoka, a földügyekkel foglalkozó hivatal igazgatója és egy társadalombiztosítási hivatal főnöke is. Kettőjüknél 10-10 millió jüant (402 millió forintot) találtak, a harmadik vezetőnél ennek a kétszeresét. A Pekinggel szomszédos tartományban október végén megközelítőleg 15 ezer, korrupcióval gyanúsított személyt vizsgáltak.
A tartományi törvényhozás állandó bizottságának volt tagja, a jogi ügyek bizottságának helyettes vezetője és az állami China Mobile távközlési vállalat Hopejt felügyelő vezetője ellen is eljárás folyik "súlyos fegyelemsértés" gyanúja miatt.
A központi ellenőrző hatóságok szerint mindezek újabb bizonyítékai annak, hogy helyi szinten súlyos méreteket öltött a korrupció.
Kínában két éve indult kampány országosan tömeges leleplezéseket és felelősségre vonásokat eredményezett. Ez a modern Kína legkiterjedtebb korrupcióellenes hadjárata.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült

2024. Július 19. 07:12, péntek | Bulvár

Kiki és az Első Emelet

Ma 67 esztendős. 1957. július 19-én született Patkó Béla Kiki Máté Péter-díjas magyar énekes.

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.