Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. November 12. 08:00, vasárnap | Helyi sport
Forrás: MOTORSPORT HUNGARY

Miguel Oliveira: Hogy csalódás-e a Honda ajánlata?

Miguel Oliveira: Hogy csalódás-e a Honda ajánlata?

Az RNF Aprilia versenyzője, Miguel Oliveira azt mondta, hogy számára nem jelent csalódást, hogy a Honda csak egyéves szerződést akart kínálni neki.

Miután eldőlt, hogy Marc Marquez távozik a Hondától a Gresini Ducati kedvéért, Miguel Oliveira lépett elő első számú esélyesnek a Repsol ülésére. Az RNF pilótájának ugyan szerződése van a 2024-es évre, azonban egy opció kimondja, hogy ha egy gyári csapattól kap ajánlatot, akkor szabadon távozhat.Azonban mivel a Honda csak egyéves szerződést akart kínálni Oliverának, hogy nyitva tartsák az opcióikat 2025-re – amikor a legtöbb gyári versenyzőnek lejár a szerződése –, így a portugál úgy döntött, nemet mond. Amikor a Motorsport.com Malajziában megkérdezte Oliveirát arról, hogy csalódott-e, amiért csak egy évre szóló ajánlatot kapott, így válaszolt:

„Nem, nem volt csalódást keltő. Ez egy üzlet, ők lehetőségeket keresnek, ahogy mi is. Néha talán az elképzeléseink nem egyeznek azzal, amit ajánlanak, és ez fordítva is igaz lehet. Szóval nem vagyok csalódott.” „Arról van szó, hogy egy évre akarnak odavinni egy pilótát, ami szerintem manapság túl rizikós. Még ha a Honda is a legnagyobb motorgyártó a világon a legnagyobb pénzügyi és valószínűleg emberi erőforrással ahhoz, hogy erős csapatot építsenek, szerintem elég nehéz egy versenyző számára megszakítani a kapcsolatot a jelenlegi márkájával, miközben nem kap garanciát a jövőre vonatkozólag.” „Igen, az is hozzájárul ehhez, hogy 2025-re elérhető lehet a gyári Aprilia-ülés. Minden pilótának véget ér a kétéves szerződése 2024 végén, tehát minden nyitott lesz. Egyszerűen nem látom, hogyan lehetne ekkorát kockáztatni garanciák nélkül” – tette hozzá a portugál a hondás ajánlatra utalva.

Oliveira korábbi KTM-es csapattársa, Pol Espargaro is egy lehetséges Honda-kiszemelt, azonban a spanyol megerősítette, hogy tesztpilótaként a KTM-nél marad, míg Vinales, aki szintén a Honda egyik opciója lehetett, megerősítette elkötelezettségét az Aprilia irányába.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 17:35, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen.

Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen, ezzel pályafutása első sikerét aratta az elitkategóriában.

2024. Július 21. 11:30, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Antonelli nyerte a Forma-2 főversenyét a Hungaroringen.

Az olasz Andrea Kimi Antonelli sikerével zárult a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj Forma-2-es programjának főversenye, amelyet vasárnap délelőtt rendeztek meg a Hungaroringen.

2024. Július 21. 09:45, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Colov rajt-cél győzelme a Forma-3-asoknál.

A bolgár Nikola Colov rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a hungaroringi Magyar Nagydíj Forma-3-as főversenyén.

2024. Július 21. 09:30, vasárnap | Helyi sport

Balaton-átúszás - Elrajtolt a mezőny.

Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás Révfülöpön.