Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Május 28. 20:20, kedd | Helyi
Forrás: Beszterceiek közössége/OLVASÓI LEVÉL ALAPJÁN SZERKESZTVE

Miért pusztult le a Tó-strand? Olvasói levelet kaptunk...

Miért pusztult le a Tó-strand? Olvasói levelet kaptunk...

Olvasói levelet kaptunk, amelynek témája közérdekű. Most ezen konkrét téma kapcsán lehetőségünk nyílik, hogy tartalmát megoszthassuk olvasóinkkal. A kapott információkat változtatás nélkül adjuk közre.

Szerkesztőségünk kizárólag tényeken alapuló, bizonyítékokkal alátámasztott tartalmakat jelenít meg. Az olvasói levéllel közreadott tartalom, nem azonosítható a kiadó üzemeltető és a szerkesztőség véleményével.

A Tó-strand felújításának témája különösen fájó pontja Salgótarjánnak.Az 1965-ben megépített Tó-strand gyakorlatilag évről évre csak pusztul.

Az elmúlt 10 évben minden lehetősége megvolt a városnak az egész Tó-strand, a Tó és a Strand teljes felújítására, mégsem sikerült a nagyszabású terveket megvalósítani.

Molnár a terület önkormányzati képviselője, 2019 nyarán prezentálta is a többszáz millió forintnyi állami támogatásból elkészített terveiket a nyilvánosság számára. Nemhogy fejlesztés nem volt a Tó-strandon, de annak állapotát még konzerválni sem sikerült.

Molnár a politikai érdekei miatt inkább ellenállást hirdetett a kormánnyal szemben, hátha ez lök majd valamit a mára már szerteszét foszlott politikusi álmain.

A lepusztult a Tó-strand felújítására ezzel a városvezetéssel már soha nem lesz még esély sem. Maradnak a szövegelések, a látszatmegoldások.

Molnár közel 10 éve ül a város vezetésében és ennyi időt eltöltve is csak ígérgetni képes, bármilyen valóságos, kézzel fogható eredmény felmutatása nélkül.

A Tó helyreállítása
A besztercei tó már 60 éve csak pusztul. Teljesen elhínárosodott, bármiféle használatra alkalmatlan.

10 évnyi tevékenység az önkormányzatban sem volt elég a város vezetésének arra, hogy bármilyen mértékben javítsanak a pusztulat tó állapotán.


10 év alatt ígérgetésből kaptunk eleget, cselekedni azonban semmit nem sikerült ezügyben sem.

A tó és környékének helyreállításába is teljesen belebuktak, de a környéken a méteres fűvel sem tudnak mit kezdeni évről évre."

Mutatjuk, hogyan szedi ki az önkormányzatból a Fekete, Huszár, Molnár, Galló féle négyes alakulat a város pénzét:

https://www.infonograd.hu/hirek/olvas/hogyan-lopjak-a-varos-penzet-2024-05-26-210346

idézet vége.

Képek forrása: Beszterceiek közössége Facebook csoport adminisztrátorának olvasói levele.

____________

Szerkesztőségünk kizárólag tényeken alapuló, bizonyítékokkal alátámasztott tartalmakat jelenít meg. Az olvasói levéllel közreadott tartalom, nem azonosítható a kiadó üzemeltető és a szerkesztőség véleményével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.

2024. Július 16. 08:25, kedd | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.