Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2015. Január 08. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Miért nem jutott pofapénz Salgótarjánnak?

Miért nem jutott pofapénz Salgótarjánnak?

Csütörtökön az Orbán-kormány önkormányzati támogatási rendszerének visszásságairól tartott sajtótájékoztatót a párt salgótarjáni irodájában Boldvai László, a Magyar Szocialista Párt Nógrád megyei elnöke.

A politikus elöljáróban elmondta: döbbenten figyelte a salgótarjáni városi közgyűlés 2014. decemberi ülésén az ellenzékben lévő Fidesz-frakció kormányt dícsérő hozsannáját, mely szerint köszönet jár az Orbán-kabinetnek, amiért 60 millió forintos működési támogatást szavazott meg a városnak. Boldvai László elmondta: a kormány befogadta – tehát számszakilag megalapozottnak ítélte meg – az önkormányzat 600 millió forintos támogatásra benyújtott pályázatát, ám annak csupán tíz százalékát juttatta a városnak.
- A városi közgyűlésben ülő ellenzéki képviselők a kormány iránti feltétlen megfelelés árnyékában fordítva ülnek a lovon – hangsúlyozta az MSZP megyei elnöke. – Tudniuk kellene azt is, hogy a támogatást nem Orbán Viktor vagy Pintér Sándor házi kasszájából osztják, hanem az adófizetők pénzéből.
Boldvai László kiemelte: a 2010 óta érvényben lévő orbáni önkormányzati támogatási alapelvek a „pofapénz” hatalmas mértékű osztogatásáról szólnak. Míg a legutóbbi, az önkormányzat működésére hátrányos helyzetű városként benyújtott pályázaton Salgótarján – és a szintén baloldali városvezetésű Szeged – egy fillért sem kapott, addig szabad felhasználásra – tehát nem is működésre – Bonyhád például 500, Eger 600 millió, Miskolc pedig 1 milliárd forintnál is több támogatást kapott. Aligha szükséges magyarázni, hogy ez milyen versenyhátrányt jelent a nógrádi megyeszékhely önkormányzatának a működésben, a fejlesztések és a pályázatok előkészítésében is.
- Nem lehet ezt másként értelmezni – fogalmazott a politikus –, minthogy Salgótarján vonatkozásában diszkrimináció történik, vagy éppen a fideszes érdekérvényesítés egyenlő a nullával.
Ezért Boldvai László felhívta Becsó Zsoltnak, a választókerület országgyűlési képviselőjének a figyelmét arra, hogy a honatya a kormány iránti feltétlen alázata és a térséget sújtó döntésekben történő aktív részvétele helyett a választópolgárok felhatalmazásának megfelelően képviselje a térség és – a városban élő polgárként pedig feltételek nélkül – Salgótarján érdekeit is.

Címkék: Boldvai László

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 12:00, szerda | Helyi

Egy családi ház konyhája égett Salgótarjánban.

Tűz keletkezett egy családi házban kedd délután Salgótarjánban, a Karancs úton. A százhúsz négyzetméteres, kétszintes épület konyhájában keletkezett a tűz, a lángok az előszobát is érintették.

2024. Július 31. 11:21, szerda | Helyi

Balatoni Katalin: augusztus 1-jén megkezdődik a tankönyvek kiszállítása az iskolákba.

Augusztus 1-jén megkezdődik annak a 13 millió tankönyvnek a kiszállítása az iskolákba, amelyek a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) üllői raktárában várakoznak jelenleg.

2024. Július 31. 09:00, szerda | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 31. 08:15, szerda | Helyi

Sok-sok napsütés.

Szinte mindenhol zavartalan napsütésben lesz részünk, csapadék sehol sem várható.