Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Május 21. 14:21, hétfő | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Michelisz a 9. és az 5. helyen végzett Ausztriában

Michelisz a 9. és az 5. helyen végzett Ausztriában

Mindkét versenyen pontot szerzett Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokság ausztriai állomásán, előbb a 9., majd az 5. helyen végzett.

A Zengő másik magyar pilótája, Wéber Gábor az utolsó helyről rajtolt, de így is volt esélye a pontszerzésre, a 15. hely után a 12. helyen ért célba. A Chevrolet klasszis triója előbb sima sikert aratott, majd a fordított rajtú versenyét eltaktikázva betlizett.

1. verseny

A Chevrolet Cruze három klasszispilótája nem hibázott a rajtnál, így maradtak az élen, előnyüket pedig körről-körre növelték, körülbelül egy-egy másodperccel, ami a riválisok lehetőségeit erősen behatárolta.

Michelisz, de különösen Wéber jól kapta el az indulást, ám a rövid célegyenes miatt az első kanyarnál a mezőny besűrűsödött, így előbbi új utakra indult, és levágta a kanyart. Ezért négy helyes hátrasorolást kapott, ami viszont nem zökkentette ki a ritmusából, és szépen előzgette meg riválisait. Egészen a verseny feléig, ugyanis a hatodik körben megérkezett a safety car – Darryl O'Young egyenesített ki egy kanyart, amivel nem kis zavart keltett mások kárára –, és három körön keresztül vezette a mezőnyt. Ez jól jött a két magyarnak, akik így könnyedén beérték az előttük haladókat, amire a versenytempó mellett kevés sanszuk volt.

A hajrához érve Michelisz előtt ketten kilökték egymást – Dudukalo és Bennani –, a szorosan rájuk tapadó magyar így korrigálni kényszerült – hogy ne hármas legyen a kiesés –, ezt kihasználva mögötte ketten megelőzték. Közülük Nasht visszaelőzte Michelisz, de Coronelt már nem sikerült. Közben Wéber kicsúszott a pályáról, és hiába jött vissza, maradt versenyben, amelyben végig keményen dolgozott, végül meg kellett elégedjen a 15. hellyel, miközben Michelisz a 9. helyen bejött pontszerzőnek.

2. verseny

Dudukalo indulhatott az élről, de elrontotta a startját, így Coronell és D'Aste is megelőzte az egyenes végére. A két magyar pilóta sem taktikázott sokat, azonnal támadta az előtte álló riválist, méghozzá sikerrel, így rövid időn belül a 11., illetve a 16. helyen találták magukat.

Közben amint az várható volt, nyomultak, méghozzá igen erőteljesen a Chevrolet Cruze pilótái, akik az első futamon könnyedén utasították maguk mögé a mezőnyt, bár egymással nem meccseltek olyan nagyot. Közülük a francia Yvan Muller volt a legintenzívebb, aki a negyedik körben már az élre állt. Egy körrel később Huff volt közvetlen mögötte, és a svájci Alain Menut is csak egy pilóta választotta el tőlük. Utóbbi aztán addig feszítette a húrt, amíg a kavicságyba nem került, majd a szalagkorlát fogta meg, és így a verseny feladására kényszerült.

Miután sorra potyogtak ki a pilóták, a magyar duó úgy is előrébb tudott lépni, hogy nem előzött. Az utolsó kör tartogatta a meglepetést: az élen álló Muller törmelékre hajtva kicsúszott, Huff került az élre, de lendületéből ő is sokat veszített. Coronell vesztére nagyon közel került hozzá, nem tudta kihasználni a váratlan lehetőséget, nem úgy D'Aste, aki gyorsan reagált. Új ívet vett, kielőzött, és pályafutása első sikerét aratta. A kicsúszott Muller végül a nyolcadik helyen ért célba, Michelisz viszont ötödiknek érkezett be, és bár Wébernek is volt esélye a pontszerzésre, végül a 12. helyen zárt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.