Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Március 25. 08:50, hétfő | Helyi sport
Forrás: MTI-MIAMI

Miami tenisztorna - Marozsán kiütötte top 10-es ellenfelét.

Miami tenisztorna - Marozsán kiütötte top 10-es ellenfelét.

Marozsán Fábián mindössze két gémet veszítve kiütötte a hatodik helyen kiemelt dán Holger Runét vasárnap a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna férfi versenyének második fordulójában.

A 64 között a világranglistán 57. Marozsán nem számított esélyesnek, hiszen riválisa a hetedik a rangsorban, és 20 éves létére már négy ATP-trófeát gyűjtött. Első találkozójukon a legjobb magyar játékos egyáltalán nem látszott megilletődöttnek, egy brékkel rögtön ellépett, a dán kiválóság csak 3:0-nál iratkozott fel az eredményjelzőre, és óriási meglepetésre ez volt az egyetlen nyert gémje a 25 perces nyitószettben.


Rune folyamatosan méltatlankodott, egy ízben trágárság miatt figyelmeztették is, a Marozsán védjegyének számító ejtésekkel szemben pedig teljesen tehetetlen volt.
A folytatásban a Hajdúszoboszló SE sportolója ismét azonnal brékelt, és nemsokára már sorozatban öt megnyert játéknál tartott. Az egyre többet rontó Rune 2:1-nél jutott először bréklabdához, de nem tudott élni vele. Néhány perccel később a magyar teniszező egy elképesztő átemeléssel ismét dupla brékelőnyben volt (4:1), és egy óra elteltéve már ünnepelhetett.


"Örülök, hogy egy éven belül már harmadszor vertem top 10-es ellenfelet, fantasztikus volt a legjobb pályán, egy ekkora stadionban játszani" - nyilatkozta a pályán a magyar kiválóság. "Sok energiám van, közben pedig próbálok nyugodt maradni, ezt Roger Federertől tanultam, és néha sikerül is" - jelentette ki, hozzátéve, az 1000-es versenyek majdnem olyanok, mint a Grand Slamek, és ebben az is benne van, hogy minden meccs után jön egy pihenőnap, amikor van idő regenerálódni.


Marozsánra a harmadik fordulóban az ausztrál Alexei Popyrin (45.) vár.
A viadal másik magyarja, Fucsovics Márton a második körben kikapott a címvédő orosz Danyiil Medvegyevtől.


Eredmények:
2. forduló (a 32 közé jutásért):

------------------------------
Marozsán Fábián-Holger Rune (dán, 6.) 6:1, 6:1

Korábban:
Danyiil Medvegyev (orosz, 3.)-Fucsovics Márton 6:4, 6:2

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 09:24, csütörtök | Helyi sport

2024 Formula 1 Magyar Nagydíj Információk.

Az igazi Formula 1 élmény, amiről egy szurkoló álmodhat.

2024. Július 18. 09:15, csütörtök | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Herendi sisakban versenyez Norris a Hungaroringen.

Lando Norris teljesen egyedi, Herendi sisakban versenyez majd a hétvégén sorra kerülő 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 18. 08:21, csütörtök | Helyi sport

Huszonhat ország versenyzői a jövő heti jet-ski Európa-bajnokságon.

Huszonhat ország legjobbjai érkeznek Magyarországra a jet-ski Európa-bajnokságra és junior világbajnokságra, amelyre jövő péntektől vasárnapig kerül sor Győr-Győrzámolyon.

2024. Július 17. 15:30, szerda | Helyi sport

Evezős ob - Népes mezőny érkezik Szegedre.

A tavalyinál is nagyobb érdeklődés övezi a csütörtöktől vasárnapig a szegedi Maty-éren sorra kerülő evezős országos bajnokságot.