Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Március 24. 08:25, vasárnap | Helyi sport
Forrás: MTI-MIAMI

Miami tenisztorna - Fucsovics kikapott a címvédő Medvegyevtől.

Miami tenisztorna - Fucsovics kikapott a címvédő Medvegyevtől.

Fucsovics Márton két szettben kikapott a címvédő Danyiil Medvegyevtől a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna férfi versenyének második fordulójában.

A világranglistán 86. magyar - aki a nyitókörben az ausztrál Max Purcellt (68.) búcsúztatta - a 64 között az egyik legnehezebb ellenfelet kapta a harmadik helyen kiemelt orosz személyében, aki vasárnap döntős volt Indian Wellsben.

A két játékos eddig ötször találkozott, és a nyíregyházi sportoló csak a 2020-as Roland Garroson tudta megverni a keménypályás specialistának számító Medvegyevet.


A hatodik csatára pénteken került volna sor, de az esőzések miatt egy nappal később rajtolhatott csak el a Grandstand elnevezésű stadionban. Két-két stabil adogatójáték után a 32 éves magyar semmire elbukta a szerváját, ami a szinte hiba nélkül játszó moszkvai teniszezőnek ez már elég volt ahhoz, hogy 40 perc elteltével szettelőnybe kerüljön.


A folytatásban sem változott a képlet: a 2021-es US Open bajnoka végtelen türelemmel és precizitással irányította az akár 20-25 ütéses labdameneteket, Fucsovics pedig hiába próbálta variálni-tördelni a játékot, semmivel sem tudta zavarba hozni riválisát. Néhány kettős hibát követően a magyarnak mégis lett két bréklabdája 0:1-nél, de ezeket Medvegyev magabiztosan hárította.

A 28 éves címvédő kisvártatva már dupla brékkel vezetett (0:4), innen pedig az egyre többet rontó Fucsovicsnak már nem volt reális esélye a fordításra. Az egyoldalú találkozó 1 óra 19 percig tartott.
A floridai tornán még egy magyar játékos szerepel, Marozsán Fábiánra a második fordulóban a hatodik kiemelt dán Holger Rune vár vasárnap.


Eredmény:
2. forduló (a 32 közé jutásért):
------------------------------

Danyiil Medvegyev (orosz, 3.)-Fucsovics Márton 6:4, 6:2

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 13:39, csütörtök | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Megjósolhatatlan a mogyoródi verseny kimenetele.

Várhatóan izgalmasan alakul majd a hétvégi 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj vasárnapi futama, melynek a papírforma és az erőviszonyok alapján a háromszoros világbajnok Max Verstappen az esélyese.

2024. Július 18. 12:00, csütörtök | Helyi sport

Kékszalag - Elrajtolt a mezőny Balatonfüredről.

Elrajtolt az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye Balatonfüredről.

2024. Július 18. 09:24, csütörtök | Helyi sport

2024 Formula 1 Magyar Nagydíj Információk.

Az igazi Formula 1 élmény, amiről egy szurkoló álmodhat.

2024. Július 18. 09:15, csütörtök | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Herendi sisakban versenyez Norris a Hungaroringen.

Lando Norris teljesen egyedi, Herendi sisakban versenyez majd a hétvégén sorra kerülő 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.