Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Január 25. 15:45, csütörtök | Helyi
Forrás: White Elephant

Mi is valójában a HTML?

Mi is valójában a HTML?

A HTML, vagyis HyperText Markup Language (hiperszöveges jelölőnyelv) egy olyan leíró nyelv, amelynek segítségével szerkeszthető és írható a weboldal. Úgy is felfoghatjuk, hogy olyan, mint egy internetes szabvány, amivel webes tartalmat készíthetünk, ami látható, vagy akár hallható lesz. A HTML-t három fő részre bonthatjuk, a Dokumentum Típus Definíció (<!DOCTYPE html>):, amely meghatározza, hogy ez valójában a HTML dokumentum jellegtől és formától függetlenül. Az összes fájl (képek, szöveg fájlok, zene, és minden egyéb) a HTML fejléce (<head></head>): technikai és dokumentációs adatokat tartalmazó rész, ezt a felhasználó nem látja. A HTML törzsbe (<body></body>): kerülnek azok a tartalmak, akiket a felhasználó a böngészőjében nm lát, ezek lehetnek passzív, hagyományos, illetve interaktív tartalmak is.

Ez az a rész, amely meghatározza, milyen formátumú, jellegű az információ, amit mi is látunk az oldalakon megjelenítve (lehet ez egy kép, szöveg, vagy akár hangfájl is). HTML dokumentumot kapnak a szervertől a böngészők, amelyeket multimédiás weboldalakká alakít át, így a felhasználónál látható weboldalként jelenik meg. Az oldalak külalakjáért és kinézetéért a CSS (Cascading Style Sheets) felel. A HTML kódba beírhatóak a CSS file-ok, így akár külső file-ként is lehet rájuk hivatkozni. A HTML-ben jelenlévő elemek a stilisztikai megjelenítést segítik elő, mint a betűtípus, a magassága, szélessége az elemnek, illetve a különböző színspecifikációk is ide tartoznak. Ezen a nyelven íródik a weboldalak nagy része, így rendkívül meghatározó és fontos része a marketing világának is. Érdemes alapszinten tanulmányozni ezt a formátumot, ahhoz, hogy megérthessék a weboldalak felépítését és működését, illetve funkcióját.

A White Elephant hitvallása az, hogy a nagyobb vállalatokkal ellentétben egy kreatív, kicsi, de ütőképes csapat jó eredményeket tud felmutatni, egyben az ügyfelekkel is könnyebben szót tud érteni. Egy kisebb ügyfélközpontú marketingcég is képes nagy dolgokat véghezvinni, csak úgy, mint egy óriás multi-vállalat, ahol több század dolgoznak, és ahol nem a személyközpontúságon van a hangsúly.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,