Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Június 07. 08:45, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Mi indokolja?

Mi indokolja?

Lehet arra ésszerű magyarázat, hogy egyes gépkocsivezetők Salgótarján belterületén jóval 100 km/h sebesség fölött közlekedjenek?

A kérdés „költői”, mert biztosan mindenkinek eszébe jut pár képtelen magyarázat, amelyet szükség esetén könnybe lábadt szemmel, vagy éppen felháborodva teljes átéléssel, esetleg indulatosan ecsetelne a hatóság tagjainak.

Biztosan lenne magyarázata annak a gépkocsivezetőnek is, akit a sebességellenőrzést végző munkatársaink 2023. május 27-én a reggeli órákban Salgótarjánban, a Budapesti úton rögzítettek, amint járművével a megengedett 50 km/h helyett 123 km/h sebességgel közlekedett. Szintén ugyanitt mérték be az egyenruhások azt a sofőrt, aki május utolsó napján késő délután a lakott területen 113 km/h sebességgel haladt.

A hatályos jogszabályok alapján a szabályszegésekért alkalmazandó szankció mindkét esetben nagyon szigorú. A nyolc és hat közúti közlekedési előéleti pontokon túlmenően a pénzbírság összege mindkét járművezető esetében hat számjegyű.

A balesetek megelőzése érdekében ne hagyják figyelmen kívül a közlekedési szabályokat és a jármű sebességének helyes megválasztásával vegyenek részt a közúti forgalomban!

A felelőtlen járművezetők nemcsak saját, de mások életét, testi épségét is veszélyeztetik.

…hogy mindenki hazaérjen!

Tamás- Kovács Andrea r. őrnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 20:00, péntek | Helyi

Speedmarathon!!!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata.

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.