Városlista
2024. július 13, szombat - Jenő

Hírek

2023. Június 07. 08:45, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Mi indokolja?

Mi indokolja?

Lehet arra ésszerű magyarázat, hogy egyes gépkocsivezetők Salgótarján belterületén jóval 100 km/h sebesség fölött közlekedjenek?

A kérdés „költői”, mert biztosan mindenkinek eszébe jut pár képtelen magyarázat, amelyet szükség esetén könnybe lábadt szemmel, vagy éppen felháborodva teljes átéléssel, esetleg indulatosan ecsetelne a hatóság tagjainak.

Biztosan lenne magyarázata annak a gépkocsivezetőnek is, akit a sebességellenőrzést végző munkatársaink 2023. május 27-én a reggeli órákban Salgótarjánban, a Budapesti úton rögzítettek, amint járművével a megengedett 50 km/h helyett 123 km/h sebességgel közlekedett. Szintén ugyanitt mérték be az egyenruhások azt a sofőrt, aki május utolsó napján késő délután a lakott területen 113 km/h sebességgel haladt.

A hatályos jogszabályok alapján a szabályszegésekért alkalmazandó szankció mindkét esetben nagyon szigorú. A nyolc és hat közúti közlekedési előéleti pontokon túlmenően a pénzbírság összege mindkét járművezető esetében hat számjegyű.

A balesetek megelőzése érdekében ne hagyják figyelmen kívül a közlekedési szabályokat és a jármű sebességének helyes megválasztásával vegyenek részt a közúti forgalomban!

A felelőtlen járművezetők nemcsak saját, de mások életét, testi épségét is veszélyeztetik.

…hogy mindenki hazaérjen!

Tamás- Kovács Andrea r. őrnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 14:03, szombat | Helyi

A FÜGEGTLENSÉG NAPJA FRANCIAORSZÁGBAN

1789 JÚLIUS 14. A franciák függetlenségi napja, 235 éve, a Bastille várbörtön lerombolásának és a francia forradalom kezdetének emlékére ünneplik.

2024. Július 13. 13:28, szombat | Helyi

Gobbi Hilda a magyar színház- és filmtörténet egyik legérdekesebb, legeredetibb és legközkedveltebb alakja volt

Gobbi Hilda Emília Gizella, Kossuth-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a magyar színház- és filmtörténet egyik legérdekesebb, legeredetibb és legközkedveltebb alakja volt.

2024. Július 13. 13:08, szombat | Helyi

A borravaló és a szervizdíj között számos különbség van,

egyebek között az adózás módjában és önkéntes jellegében is. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) arra figyelmezteti a fogyasztókat, hogy gondolják végig,

2024. Július 13. 09:21, szombat | Helyi

Filmtörténeti szenzáció: Az eredeti, 1923-as Egri csillagokból kerültek elő filmkockák

Megtalálták az 1923-ban készült Egri csillagok egyes képkockáit.