Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 07. 07:09, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Mi az igazság a kenyérrel kapcsolatban?

Mi az igazság a kenyérrel kapcsolatban?

Egyesek imádják, mások ellenségüknek tartják a kenyeret, mert egészségtelen és hizlal is. Szakértők szerint viszont rostokban gazdag nélkülözhetetlen tápanyagforrás. A WebMD az igazságot keresi a kenyérrel kapcsolatban.

Fontos különválasztani a fehér kenyeret és a péksüteményeket a teljes kiőrlésű termékektől. Míg előbbiek valóban hizlalnak, utóbbiak mértékkel fogyasztva egészségesek és még akár súlycsökkenésre is alkalmasak, tehát beépíthetőek egy diétás étrendbe.

Egy kutatás igazolta, hogy azok, akik alacsony kalóriatartalmú étrendjükbe beillesztették a teljes kiőrlésű gabonaféléket, több súlyt vesztettek, mint azok, akik csupán finomított lisztből készült termékeket fogyasztottak.

Táplálkozási szakértők ezért mindenekelőtt javasolják a teljes kiőrlésű gabonaféléket, mert azok nélkülözhetetlen vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rostokkal látják el a szervezetet. Ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy ezt is csak mértékkel, a megengedett napi kalória bevitelt figyelembe véve szabad fogyasztani.

Ráadásul a teljes kiőrlésű kenyér, fehér társával ellentétben nemhogy növeli, csökkenti a 2-es típusú diabétesz kialakulásának kockázatát.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.