Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Január 22. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: onlinejogsebesz.hu

Mi a következménye egy elmulasztott helyszíni bírságnak?

Mi a következménye egy elmulasztott helyszíni bírságnak?

Mi a következménye egy elmulasztott helyszíni bírságnak? Erre válaszol most az onlinejogsebesz.hu

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!
Egy olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy egy elmulasztott helyszíni bírság befizetésének mi a következménye? Sajnos teljesen ki ment a fejemből és a 30 napos határidő kedden lejárt így a +3 nap is amíg a közmunkára jelentkezhettem volna. Ilyenkor minden esetben elzárás jön vagy van még lehetőség a bírság kifizetésére? Ha igen akkor azt mikor és hogyan tehetem meg? Meg kell várnom a bírósági tárgyalást és az ítéletet az átváltásról vagy addig is rendezhető a dolog? Válaszukat előre is tisztelettel köszönöm!
2014. 11. 14.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
A 30 napos határidőből ugyan kicsúszott, de ne várja meg, amíg a hatóság azt átváltoztatja. Ennek érdekében haladéktalanul forduljon a bírságot kiszabó hatósághoz és fizesse ki a bírságot. Az erről szóló igazolást vagy csekket feltétlenül őrizze meg, mivel nem kizárt, hogy időközben már intézkedtek a meg nem fizetett bírság átváltoztatásáról, így nagyon fontos, hogy a befizetést, ha késve is, de igazolni tudja.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!
Tisztelettel:

dr. Schill Szabolcs ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni