Városlista
2023. február 8, szerda - Aranka

Hírek

2015. Január 22. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: onlinejogsebesz.hu

Mi a következménye egy elmulasztott helyszíni bírságnak?

Mi a következménye egy elmulasztott helyszíni bírságnak?

Mi a következménye egy elmulasztott helyszíni bírságnak? Erre válaszol most az onlinejogsebesz.hu

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!
Egy olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy egy elmulasztott helyszíni bírság befizetésének mi a következménye? Sajnos teljesen ki ment a fejemből és a 30 napos határidő kedden lejárt így a +3 nap is amíg a közmunkára jelentkezhettem volna. Ilyenkor minden esetben elzárás jön vagy van még lehetőség a bírság kifizetésére? Ha igen akkor azt mikor és hogyan tehetem meg? Meg kell várnom a bírósági tárgyalást és az ítéletet az átváltásról vagy addig is rendezhető a dolog? Válaszukat előre is tisztelettel köszönöm!
2014. 11. 14.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
A 30 napos határidőből ugyan kicsúszott, de ne várja meg, amíg a hatóság azt átváltoztatja. Ennek érdekében haladéktalanul forduljon a bírságot kiszabó hatósághoz és fizesse ki a bírságot. Az erről szóló igazolást vagy csekket feltétlenül őrizze meg, mivel nem kizárt, hogy időközben már intézkedtek a meg nem fizetett bírság átváltoztatásáról, így nagyon fontos, hogy a befizetést, ha késve is, de igazolni tudja.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!
Tisztelettel:

dr. Schill Szabolcs ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 08. 07:33, szerda | Belföld

Karamboloztak, majd összeverekedtek - Videóval

Garázdaság vétsége miatt az Esztergomi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a két férfit, akik közlekedési vitájukat verekedéssel zárták.

2023. Február 07. 19:47, kedd | Belföld

A magyar mentőegység már három embert mentett ki a romok alól Törökországban

Köztük egy gyereket mentettek ki a magyar mentőegység tagjai.

2023. Február 07. 13:55, kedd | Belföld

Török-szíriai földrengés - Adományokat gyűjt a Magyar Vöröskereszt az áldozatoknak

A Magyar Vöröskereszt pénzadományokat gyűjt a Törökországot és Szíriát sújtó földrengés áldozatainak megsegítésére - tájékoztatta a szervezet kedden az MTI-t.