Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Január 05. 12:14, kedd | Bulvár
Forrás: Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:

Meztelen férfi szaladgált a Szent Péter-bazilikában

Meztelen férfi szaladgált a Szent Péter-bazilikában

Egy brazíliai férfi anyaszült meztelenre vetkőzött a Szent Péter-bazilikában és a hívők és turisták között szaladgált hétfőn. A vatikáni csendőrség őrizetbe vette, egy római kórház pszichiátriai osztályára szállították

- jelentette kedden az olasz sajtó. A negyvennégy éves férfi átjutott a Szent Péter-bazilikába való belépéshez szükséges biztonsági ellenőrzéseken. Amikor beért a bazilikába, minden ruháját levetette, csak tornacipőjét hagyta a lábán és hátizsákját a hátán. Meztelenül a főoltár irányába futott. A hívők és turisták későbbi beszámolói szerint a legnagyobb félelmet a hátán levő hátizsák keltette. Sokan attól tartottak, esetleg pokolgép van benne. A férfit a vatikáni csendőrség emberei állították meg, kabátot terítettek rá, és a Vatikánhoz közeli Santo Spirito (Szentlélek) kórház pszichiátriai osztályára vitték. Az egyébként ápolóként dolgozó férfi pszichológiai problémákkal küzd. Az olasz hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben.

A meztelen férfiról a Szent Péter-bazilikában készült felvételek azonnal felkerültek az internetes közösségi oldalakra. Néhány képet az olasz sajtó is közölt.

2009. december 24. estéjén egy szintén elmebetegségben szenvedő nő a Szent Péter-bazilikában bemutatott szentmise elején rávetette magát XVI. Benedek pápára. A 25 éves svájci-olasz nő később elmondta, hogy nem akarta bántani az akkori egyházfőt, csak találkozni vele.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára