Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Március 27. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Mesterségek dicsérete

Mesterségek dicsérete

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rajzpályázata általános iskolai tanulók részére.

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a hagyományos – ma már hiány szakmának számító kétkezi szakmák népszerűsítése (ács, asztalos, szabó, villanyszerelő stb.) céljából MESTERSÉGEK DICSÉRETE címmel rajzpályázatot hirdet általános iskolai tanulók részére.
A rajzpályázaton valamennyi Nógrád Megyei Általános Iskolában tanuló gyermek részt vehet legfeljebb egy alkotással. Az alkotók két korcsoportban küldhetik be pályaműveiket: I. korcsoport: alsó tagozatos diákok, II. korcsoport: felső tagozatos diákok.
A pályázat témája a mesterek munka közbeni bemutatása, a szakma szépségének kiemelése, az alkotó munka megbecsültségének kihangsúlyozása.
Pályaművek mérete:
I.-II. korcsoport A4 vagy A5 méretű rajzlap. A pályaművek bármilyen szabadon választott rajzi vagy festészeti technikával elkészíthetők.
A pályamunkák beérkezési határideje 2013. április 12. 12 óra
Postacím: Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, 3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/A
A pályázati művekből álló kiállítás és eredményhirdetés várható ideje és helyszíne:
2013. április 16. kedd, 14 óra
Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, 3100 Salgótarján, Alkotmány út 9./A
Díjazás: a korcsoportonkénti első 3 helyezett tárgyjutalomban részesül, a 4.-6. helyezettek oklevelet kapnak. A kategóriánkénti első 6 pályamű megtekinthető lesz a kamara honlapján a szakképzés/ pályaorientáció menüpont alatt.
A pályaművekből rendezett kiállítás megtekinthető a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében 2013. április 30.-ig.

Címkék: rajzpályázat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.