Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Március 07. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Mentik a békákat

Mentik a békákat

Békamentőket toboroz a Zöld Út Békavédelmi Egyesülete.

A békamentő akciókat ebben a hónapban szervezik a 2.számú főút Hont és Parassapuszta közötti szakaszán. Az egyesület honlapján regisztrálókat a pontos időpontokról személyesen értesítik majd. A mentés többek között azért is fontos, mert itt él a börzsönyi barna varangy állomány legjelentősebb része, de a hazánkban található 12 békafaj közül 10 megtalálható itt. Az állatok a Börzsönyben telelnek és az Ipoly árterére mennek szaporodni. A vonulás útvonalát a 2-es számú főút keresztezi. A területen van ugyan terelőrendszer, de ez sajnos elég rossz állapotú. A télen ráadásul sok csapadék volt errefelé, az ártér már most víz alatt van, így nagy vonulásra számíthatnak nem csak az állatvédők, de az autósok is. Sok önkéntes békamentő jelentkezését várják tehát a bekavedelem@gmail.com címen.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: béka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.

2024. Május 17. 08:08, péntek | Helyi

Kövér László házelnök látogatása Salgótarjánban - 2024.05.16.

Ha az európai parlamenti (EP-) választáson bekövetkezik a normalitás, a békepártiak irányába való eltolódás, az ki fog hatni a világpolitikára is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

2024. Május 17. 08:00, péntek | Helyi

Viharos péntek!

Éjjel egyre nagyobb területen, pénteken pedig sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, valamint felhőszakadás és jégeső is kialakulhat.

2024. Május 17. 07:06, péntek | Helyi

A Nap körül keringenek a bolygók

481 éve, 1543. 05. 17-én történt, hogy Nikolaus Kopernikusz lengyel csillagász megjelentette könyvét, mely szerint a Nap körül keringenek a bolygók.