Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Szeptember 21. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Melegszik az idő!

Melegszik az idő!

Reggelre többségében az északi, északkeleti tájakon párássá, ködössé válhat a levegő, a Dunántúlon pedig helyenként előfordulhat gyenge eső, zápor.

Csütörtök Délután több helyen, főként délen, délnyugaton alakulhatnak ki újabb záporok, zivatarok. A csapadék mellett azonban többórás napsütésre készülhetünk. Sokfelé megélénkül, a Dunántúlon megerősödik a déli-délkeleti szél. A minimumok 10-19 fok között alakulhatnak, a legmelegebb órákban pedig 25-32 fokot mutathatnak a hőmérők.

Péntek kora reggel még északkeleten eshet néhol, majd többórás napsütésre számíthatunk. Elvétve kisebb eső, zápor északon, északkeleten fordulhat elő délután. A déli, délnyugati szél élénk, erős lesz. Napközben 26 és 33 fok közé melegedhet a levegő.

Szombaton egy hidegfront érkezik, ami főként a Dunántúlra és a középső tájakra hoz majd esőt, záport, zivatarokat. Nagy hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki a nyugati és a keleti tájak között. Északnyugaton néhol nem érjük el a 20 fokot, a Dunántúlon 20-25, a Dunától keletre 26-33 fok között alakulhat a hőmérséklet. Többfelé megélénkül, zivatarok környezetében akár viharossá fokozódhat a szél.

Vasárnap gyakran erősen felhős időre készülhetünk napközben átmeneti csapadékszünettel, délután pedig újabb záporokra, zivatarokra van kilátás főként délen és a Dunántúlon. Az északi-északkeleti szél élénk, erős, nyugaton néhol viharos lehet. Napközben 19-32 fok valószínű, északnyugaton, nyugaton lesz hűvösebb.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön nem érkezik front.

Hajnalban hűvös lesz az idő, pára-, ködfoltok képződnek, így felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak.

A délelőtt folyamán gyorsan melegszik az idő, nagy hőingadozás alakulhat ki, ami keringési problémákat idézhet elő.

Tovább melegszik az idő, így a melegedésre fokozottan érzékenyeknél előfordulhat migrén, fáradékonyság, tompaság.

A szeles idő ingerlékenységet, nyugtalanságot okozhat.

A reggeli hűvösebb, néhol nyirkos időben könnyen megfázhatunk, ezért öltözzünk kicsit rétegesebben! Fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget, és ügyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Pázsitfűfélék alacsony
Csalánfélék alacsony
Útifű alacsony
Kenderfélék nincs
Libatopfélék alacsony
Üröm alacsony
Parlagfű magas
Gombák extrém
Csökkenni kezd a parlagfű pollenszórása

Csökken a levegőben a parlagfű virágporának mennyisége, ami azonban még így is jellemzően a magas-nagyon magas tartományban alakul.

A csalánfélék pollenjei közepes szinten lehetnek jelen.

Alacsony-közepes szintet érhet el a libatopfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja.

A kültéri allergén gombák spóraszáma országszerte közepes-magas szintet érhet el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.