Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. December 20. 15:00, kedd | Helyi

Melegséget! Gyomorba és szívbe is!

Melegséget! Gyomorba és szívbe is!

A Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete, illetve a Csarnok- és Piacigazgatóság immár hagyománnyá vált ételosztást szervezett a piac belső udvarán pénteken.

Salgótarján. A helyszínen Szilágyi Leonóra, a szervezet megyei igazgatója lapunk elmondta, hogy karitatív szervezetként nagyon fontos számukra az, hogy melegséget gyújtsanak az emberek szívében, valamint az emberek gyomrába is főtt étel kerülhessen kezdeményezésüknek köszönhetően. A szervezet a megyében élő szegényeknek, hajléktalanoknak, illetve szociálisan rászorulóknak babgulyást, beiglit, narancsot és szaloncukrot is kiosztott az eseményen. A megyei igazgató megosztotta velünk azt is, hogy körülbelül 200-300 adag ételt tudnak majd kiosztani a helyszínen. Abban, hogy az étel elkészülhessen különböző vállalkozók – például a Friss Cipó –, valamint magánszemélyek is közreműködtek, és segédkeztek.

Az étel kiosztásában Huszár Máté, Salgótarján alpolgármestere is segítő kezet nyújtott a szervezetnek. Az alpolgármestert is megkérdeztük, hogy mi a véleménye e nemes kezdeményezésről.

– Azt gondolom, a karácsony legfőbb üzenete a szeretet, a törődés, a türelem, a megértés, és az önzetlenség. A karácsonyi időszakban pedig eszünkbe kell, hogy jusson az, vannak nálunk nehezebb sorsú, rászorultabb emberek is. E kezdeményezéssel pedig nemcsak meleg ételt, de néhány jó szót is kaphatnak az emberek. Szeretném megragadni az alkalmat, és megköszönni a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetének, illetve Csarnok- és Piacigazgatóságnak, hogy évről-évre segítik a rászorulók karácsonyát – zárta szavait Huszár Máté.

Címkék: piac, vöröskereszt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,