Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Március 24. 01:00, péntek | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ:BALASKA MÁRK

Meleg tavaszi időt lehűlés követ!

Meleg tavaszi időt lehűlés követ!

Ismét napos-fátyolfelhős idő várható.

Pénteken ismét napos-fátyolfelhős idő várható, de egy érkező hidegfront hatására délután észak felől vastagodni kezd a felhőzet és néhol záporok, akár egy-egy zivatar kialakulhat. Nagyobb területen késő délutántól, estétől várható csapadék. Napközben élénk, erős lesz a délnyugati szél, majd késő este a Dunántúlon már északnyugatira fordul a légmozgás iránya. Hajnalban 3-10, délután 18-24 fokot mérhetünk.

Szombatra virradóan sokfelé várható eső, zápor. Délután egyre kevesebb helyen számíthatunk záporokra, néhol zivatarra. A nyugati, északnyugati szelet élénk, északon erős lökések kísérhetik. Enyhe lesz a reggel, a maximumok viszont néhány fokkal visszaesnek, 13-18 fok valószínű.

Vasárnapra többfelé szeles, napos-gomolyfelhős idő körvonalazódik 13-18 fokos maximumokkal. Elszórtan záporok csak a nap második felében fordulhatnak elő, majd éjjel egy mediterrán ciklon hatására egyre többfelé eredhet el az eső.

Hétfőn kezdetben többfelé, délután és este már kevesebb helyen eshet. Az eső és záporok mellett néhol északkeleten és a magasabb pontokon havas eső, hó sem kizárt. Az északnyugati szél napközben többfelé viharossá fokozódhat. Délután 7-13 fokra van kilátás. Kedd hajnalra visszaköszön a fagy, délután pedig csupán 4 és 8 fok közötti maximumokat mérhetünk. Záporok, hózáporok elszórtan alakulhatnak ki, a szél viharos marad.

Orvosmeteorológia

Pénteken csak késő délután érkezik hidegfront, előtte meleg tavaszi időre van kilátás, így az érzékenyeknél maradnak a melegfronti tünetek, fejfájás, migrén, dekoncentráltság jelentkezhet.

Általános tünet lehet a fáradtság, bágyadtság, aluszékonyság.

A nagy napi hőingás miatt vérnyomás-problémák, keringési panaszok, rosszullét, szédülés előfordulhat.

A többfelé élénk, erős délnyugati szélben fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, valamint nyugtalanság, ingerlékenység jelentkezhet a szélre fokozottan érzékenyeknél.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Péntek délután az északi tájakon várható néhol zápor, esetleg egy-egy zivatar, amelyek környezetében vizesek, csúszósak lehetnek az utak. Kisebb pára-, ködfoltok hajnalban itt-ott előfordulhatnak.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Fotó: Balaska Márk (Tavasz gyere már) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.