Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Április 01. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Megyénkben is szolgáltathat a Főgáz

Megyénkben is szolgáltathat a Főgáz

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) megadta a Főgáz Zrt.-nek az ország teljes területére szóló földgáz egyetemes szolgáltatói engedélyt, így a cég szolgáltatása a teljes lakosság számára elérhető.

Az állami tulajdonú cég a MEKH közleménye szerint február 27-én adta be kérelmét szolgáltatási területének növelésére.
A MEKH emlékeztet: a kormány 2015. január 22-én rendelkezett a nemzeti közműszolgáltatási rendszer megszervezése érdekében szükséges intézkedésekről. Ennek egyik lépése a Főgáz Zrt. földgáz egyetemes szolgáltatási tevékenységének országos szintűre - mind a 19 megyére, valamint Budapestre - történő kiterjesztése.
A Főgáz szolgáltatási területe korábban Budapestre, valamint Pest, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére terjedt ki.
Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. ugyancsak közleményt adott ki, amelyben Horváth Péter, a közműcég elnök-vezérigazgatója hangsúlyozza: a Főgáz tevékenységének országos kiterjesztésével immár egész Magyarországon elérhetővé vált az állami közműszolgáltatás, amelynek megszervezése és kibővítése az ENKSZ feladata.
Horváth Péter a közleményben kifejti: a társaság célja a rezsicsökkentés eredményeinek fenntartása, továbbvitele úgy, hogy megteremtse a nemzeti közműszolgáltatási rendszer egységes, központi irányítását és hosszú távon fenntartható működtetését. Az ENKSZ második lépcsőben a villamosenergia-piacon fog megjelenni, működése pedig a távhőszolgáltatással válik teljes körűvé.
"Az ENKSZ a kormányzati célkitűzésnek megfelelően az ellátásbiztonság és a magyar fogyasztók érdekeit szem előtt tartva végzi tevékenységét, miközben nyereségét a szolgáltatás bővítésére, fejlesztésére és a rezsicsökkentésre fordítja" - írja a nemzeti közműszolgáltató.
A Főgáz az ENKSZ közleménye szerint 2007 óta országos szinten meghatározó szereplője a szabadpiaci gázkereskedelemnek, és közel 160 éves tapasztalattal rendelkezik az egyetemes szolgáltatás területén. A Főgáz MEKH engedélyének birtokában az egyetlen országos eléréssel rendelkező lakossági gázszolgáltatóvá vált.

Címkék: gáz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,