Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. December 17. 11:54, vasárnap | Sport
Forrás: MOTORSPORT SZÁNTÓ DÁNIEL

Megvan, hogy mikor mutatja be a Ferrari a 2024-es F1-es autóját!

Megvan, hogy mikor mutatja be a Ferrari a 2024-es F1-es autóját!

Frederic Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke elárulta a médiának, hogy a maranellói alakulat 2024-es Forma-1-es autójának bemutatójára február 13-án kerül sor, tehát egy nappal Valentin-nap előtt.

Alig ért véget a Forma-1 2023-as szezonja, a rajongók máris kaptak egy izgalomra okot adó hírt a következő idénnyel kapcsolatban, ugyanis a Ferrari bejelentette, hogy a 2024-es autójukat február 13-án, tehát egy nappal Valentin-nap előtt leplezik el.Fred Vasseur csapatfőnök egy maranellói médiaeseményen elmondta, hogy a Ferrari 676-os kódnevű 2024-es autóját időben fel akarják készíteni a Bahreinben esedékes szezon előtti tesztre, emiatt ezt a dátumot jelölték ki.

„A bemutató február 13-án lesz megtartva, tehát egy nappal a Valentin-nap előtt” – árulta el a bemutatóval kapcsolatban Vasseur. „Hogy miért? Mert egy nappal több időnk lesz a [bahreini előszezoni] teszt előtt” – tette hozzá viccelődve a csapatvezető.

„Nem, komolyra fordítva elég szoros a menetrend. A tesztet egy kicsit [a 2023-as időponthoz képest hamarabb] tartjuk, és elég nagy kihívás mindent összerakni” – részletezte az okokat a tavalyi évben már a Ferrarit irányító vezető.

„Ez azt jelenti, hogy nem volt más lehetőségünk. Azt hiszem, hogy néhány más csapat szintén 14-én csinálja [a bemutatót], de elég nagy kihívás, hogy minden készen álljon Bahreinre.”Mint ismert, tavaly nagyon látványosra sikeredett a Ferrari autóbemutatója, hiszen a szabályok adta kiskaput kihasználva rögtön pályára is vitték a 2023-as konstrukciót. Az idei fioranói bemutatkozást nagy érdeklődés övezi, hiszen a maranellói alakulat jelentősen átszabja a konstrukcióját, hogy az fel tudja venni a versenyt a Red Bull domináns autójával.

2023-ra komoly ígéretekkel vágott neki a Vasseur vezette alakulat a szezonnak, ám egy futamgyőzelmen, néhány dobogós helyezésen, valamint pole-on kívül nem sokat tudott felmutatni Leclerc és Sainz. Ennek kapcsán most kisebb elvárásokkal vágnak neki a szezonnak.

„Nem kell ígérnem semmit” – jelentette ki Vasseur. „A legjobb, ha arra koncentrálunk, amit teszünk, hogy teljesítsünk. Karácsonykor az ajándék csak ígéreteken alapul, és én nem akarok ígérgetni. Majd márciusban meglátjuk, hogy ez lesz-e a húsvéti ajándék.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.