Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2023. Június 15. 19:59, csütörtök | Belföld
Forrás: mindmegette

MEGVAN A MAGYARORSZÁG TORTÁJA VERSENY GYŐZTESE

MEGVAN A MAGYARORSZÁG TORTÁJA VERSENY GYŐZTESE

A Magyar Cukrász Ipartestület tanműhelyében rendezték meg az ország tortája verseny döntőjét, ahol a zsűri kiválasztotta a legjobb süteményt.

A 2007-ben indult ország tortája verseny mára már hagyománnyá, sőt nagy presztízsű cukrászversennyé vált. Az idei, 2023-as felhívásra harmincöt alkotással neveztek a cukrászok, melyek közül a zsűri hat tortát juttatott a döntőbe. A végső megmérettetésre, azaz a Magyarország Tortája verseny döntőjére múlt héten került sor, méghozza a Magyar Cukrász Ipartestület tanműhelyében.

A döntőbe jutott versenyzőknek az ítészek jelenlétében kellett elkészíteniük a pályaműveket. A zsűritagok a korábban meghatározott jellemzők (íz / ízek harmóniája, megjelenés/küllem, technológia/praktikum/kreativitás, állag / textúrák / vágási felület) mellett értékelték a műhelymunkát is, mint például a technológiai folyamatok betartását, az eszközhasználat szakszerűségét és a nyersanyagkezelést.

Az Ipartestület közleménye szerint a zsűrizés második körében a szakemberektől kapott javaslatok alapján többen is változtattak a tortákon, hogy még tökéletesebb legyen a sütemény. Az elkészült tortákat végül pontozták, rangsorolták és megszületett a 2023-as Magyarország Tortája verseny eredménye, azonban a győztes tortát az augusztus 20-i, nemzeti ünnepig titokban tartják.

A verseny győztes tortáját az augusztusi Magyar Ízek Utcája rendezvényen kóstolhatja először a nagyközönség, és ekkortól kezdik majd árusítani az ország több száz cukrászdájában.

Ezzel párhuzamosan zajlik a Magyarország Cukormentes Tortája verseny is, melynek győztesét szintén az államalapítás ünnepén hozzák nyilvánosságra.

Képek:Az idei ország tortája verseny döntős süteményei

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 07:15, szombat | Belföld

KSH: a benzin 7, a dízel 2 forinttal olcsóbb, mint a szomszédos országokban

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 616 forint volt, ami 7 forinttal alacsonyabb a szomszédos országok átlagértéknél.

2024. Július 20. 07:10, szombat | Belföld

Vége az iskolai mobiltelefonozásnak!

Szeptembertől továbbra is minden tárgy bevihető lesz az iskolába, amely a tanulást segíti, de az nem, amely a tanulást akadályozza, vagy a diákok testi épségét veszélyezteti

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t

2024. Július 19. 08:16, péntek | Belföld

Szombatról elhalasztották a Balaton-átúszást

Csütörtökön a szervezők elhalasztották a szombatra tervezett Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.