Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Február 01. 11:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Megújult a Múzeum tér Salgótarjánban

Megújult a Múzeum tér Salgótarjánban

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata a „Salgótarján városközpontjának funkcióbővítő rehabilitációja” című projekt keretében csaknem 400 millió forintból valósította meg a Múzeum tér rekonstrukcióját.

A „Salgótarján városközpontjának funkcióbővítő rehabilitációja” című projekt célja, hogy a fejlesztések eredményeként Salgótarján városközpontjában a jelenlegi állapothoz képest bővített szolgáltatások jelenjenek meg, a meglévő szolgáltatások magasabb minőségben legyenek elérhetőek, s így a városközpont szélesebb szerepkört, feladatkört tudjon ellátni. A projekt az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programjának keretében valósul meg. A projekt részét képezi az Apolló Mozi funkcióbővítő rehabilitációja, 238 felszíni parkoló kivitelezése, a Salgó Vagyon Kft. Gazdasági Szolgáltatóterének kialakítása és a Múzeum tér rekonstrukciója.
A Múzeum téri beruházás 2013 márciusában indult, s 2013 decemberében fejeződött be. A kivitelezői feladatokat közbeszerzés eredményeként a Strabag-MML Kft végezte.
A felújítás magába foglalta: a térburkolat teljes cseréjét a vízszigetelési munkákkal együtt; a meglévő támfalak javítását, magasítását; a felszín alatti közművek teljes felújítását (csapadékvíz elvezetés, szennyvízelvezetés, villamos rendszer felújítása); köz- és díszvilágítás kialakítását; a parkolók térkövezését; az utak felújítását, a lépcsőburkolatok felújítását; az akadálymentesítést; a virágvályúk javítását, cseréjét; a zöldfelületek felújítását; az utcabútorok cseréjét.
A projekt megvalósítására az Európai Unió és a Magyar Állam közel 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosított, amely a teljes beruházási költség több mint 74 %-át jelenti. A projekt összköltsége meghaladja az 1,3 milliárd forintot. A Múzeum téri rekonstrukció projektben elszámolható költsége közel 415 millió forint.
Az Önkormányzat a jövőben további támogatás igénybevételével és saját forrásból fel kívánja még újítani a Múzeum tér alsó födémjét, valamint a Dornyay Béla Múzeum épületének lábazatát.
Székyné dr. Sztrémi Melinda polgármester, országgyűlési képviselő az átadó ünnepségén elmondta: nagyon fontos állomása városépítő munkánknak a megújult Múzeum tér átadása. Hiszen ékes bizonyítéka ez annak, hogy Salgótarjánban az elmúlt években korábban nem tapasztalt mértékű fejlesztések indultak, amelyek eredményeként a Város szebbé, élhetőbbé, funkcionálisan gazdagabbá vált. A fejlesztési munka azonban nem fejeződött be, hisz az önkormányzat már a 2014-2020-as programozási időszak tervein dolgozik, amelyek Salgótarján további fejlődését eredményezik.

Címkék: salgótarján

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.