Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Június 08. 07:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Megújuló államkincstár, új iroda a városközpontban

Megújuló államkincstár, új iroda a városközpontban

2015. június 5-én ünnepélyes keretek között adták át Salgótarjánban a Magyar Államkincstár Nógrád Megyei Igazgatóságának új számfejtési-informatikai irodáját és ügyfélterét.

Bár nem azonos „házszám” alatt, de egy épületegyüttesben kapott helyet a „modern kincstár” célkitűzéseinek megfelelően kialakított korszerű és modern, a mai kor igényeinek megfelelő környezetet biztosító bázis, mely az igazgatóság szomszédságában, a Rákóczi út 13. szám alatt, az Áfész-központként ismert épület 3. emeletén kapott helyet.

Az átadó ünnepségen dr. Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke köszöntőjében kiemelte: a kincstár jelentős megújulás előtt áll annak érdekében, hogy középtávon ügyfélorientált kormányzati szolgáltató és információs központtá alakulhasson. E folyamat része a salgótarjáni beruházás. dr. Dancsó József elmondta: Salgótarjánban szakmailag felkészült kollégái dolgoznak, s ahogy fogalmazott: „az igazgató asszony jó csapatot épített.”

Az új iroda és ügyféltér területét nettó 23 millió forintért vásárolták meg, az épületrész modernizálási és átalakítási munkálatai nettó 91 millió forintba kerültek. A kincstár középtávú stratégiájában a legfontosabb szerepet a pénzforgalom, a támogatások és a központi illetményszámfejtés, illetve az államháztartási, létesítménygazdálkodási, valamint kommunikációs feladatok játsszák.

László Lidia, a Magyar Államkincstár Nógrád Megyei Igazgatóságának igazgatója köszöntőjében felidézte a hivatal megyei történetét. Érdekességként megemlítette: az első hivatal 1966-ban alakult meg az akkori megyei tanács intézményeként, az államkincstár megyei igazgatósága pedig 2011. január elsejétől működik megyei hatáskörrel. Az igazgatóság most átadott részlege korábban a salgótarjáni megyeháza épületében látta el feladatát.

A Magyar Államkincstár jelenleg csaknem 900 ezer ember bérszámfejtését végzi országos viszonylatban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 11:18, csütörtök | Helyi

ingatlan.com: áprilisban jelentősen nőtt az ingatlanpiaci kereslet.

Áprilisban lélektani határt tört át az ingatlanpiaci kereslet, a feladott lakáshirdetések száma jelentősen nőtt, ami további élénkülést vetít előre 2024-re.

2024. Május 02. 09:10, csütörtök | Helyi

Minden mozdíthatót ellopott!

Elsősorban lakatlan házakba és azok melléképületeibe tört be, majd több százezer forint értékű tárgyakat lopott el az a férfi, akit a salgótarjáni nyomozók a napokban fogtak el.

2024. Május 02. 08:40, csütörtök | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 02. 08:00, csütörtök | Helyi

Helyenként zápor kialakulhat.

Rövidebb-hosszabb időszakokra mindenhol kisüt a nap, de az északkeleti tájak kivételével már sokfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar.