Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Június 08. 07:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Megújuló államkincstár, új iroda a városközpontban

Megújuló államkincstár, új iroda a városközpontban

2015. június 5-én ünnepélyes keretek között adták át Salgótarjánban a Magyar Államkincstár Nógrád Megyei Igazgatóságának új számfejtési-informatikai irodáját és ügyfélterét.

Bár nem azonos „házszám” alatt, de egy épületegyüttesben kapott helyet a „modern kincstár” célkitűzéseinek megfelelően kialakított korszerű és modern, a mai kor igényeinek megfelelő környezetet biztosító bázis, mely az igazgatóság szomszédságában, a Rákóczi út 13. szám alatt, az Áfész-központként ismert épület 3. emeletén kapott helyet.

Az átadó ünnepségen dr. Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke köszöntőjében kiemelte: a kincstár jelentős megújulás előtt áll annak érdekében, hogy középtávon ügyfélorientált kormányzati szolgáltató és információs központtá alakulhasson. E folyamat része a salgótarjáni beruházás. dr. Dancsó József elmondta: Salgótarjánban szakmailag felkészült kollégái dolgoznak, s ahogy fogalmazott: „az igazgató asszony jó csapatot épített.”

Az új iroda és ügyféltér területét nettó 23 millió forintért vásárolták meg, az épületrész modernizálási és átalakítási munkálatai nettó 91 millió forintba kerültek. A kincstár középtávú stratégiájában a legfontosabb szerepet a pénzforgalom, a támogatások és a központi illetményszámfejtés, illetve az államháztartási, létesítménygazdálkodási, valamint kommunikációs feladatok játsszák.

László Lidia, a Magyar Államkincstár Nógrád Megyei Igazgatóságának igazgatója köszöntőjében felidézte a hivatal megyei történetét. Érdekességként megemlítette: az első hivatal 1966-ban alakult meg az akkori megyei tanács intézményeként, az államkincstár megyei igazgatósága pedig 2011. január elsejétől működik megyei hatáskörrel. Az igazgatóság most átadott részlege korábban a salgótarjáni megyeháza épületében látta el feladatát.

A Magyar Államkincstár jelenleg csaknem 900 ezer ember bérszámfejtését végzi országos viszonylatban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.