Városlista
2022. december 8, csütörtök - Mária

Hírek

2012. Február 09. 13:30, csütörtök | Sport
Forrás: mno.hu

Megtörni a délszláv uralmat

Megtörni a délszláv uralmat

Négy biztos továbbjutó, öt menthetetlen kieső, hét reménykedő – így oszlik meg a férfi vízilabda Bajnokok Ligája tizenhatos mezőnye az utolsó csoportforduló előtt.

A három magyar csapatból kettő, a Szeged és a Vasas a reménykedők, egy, az Eger a menthetetlenek kasztjába tartozik, míg a négy biztos továbbjutó között ott feszít mindhárom horvát alakulat, valamint az olasz Pro Recco.

A BL C csoportjának szerda esti eredményei – Eger–Szeged 9-10, Partizan Beograd–Vasas 9-5 – inkább rontottak, mintsem javítottak a magyar esélyeken. Két vendéggyőzelem ugyanis szentesítette volna a Szeged és a Vasas továbbjutását, így viszont csak az Eger kiesése vált ténnyé. Aminek leginkább Angyalföldön örülhetnek, hiszen a február 25–26-i, utolsó forduló párosítása Vasas–Eger és Szeged–Partizan, a pillanatnyi állás pedig a következő: 1. Szeged 10 pont, 2. Vasas 8, 3. Partizan 7, 4. Eger 3. Azaz a hevesiek számukra tét nélküli meccsre érkeznek a Komjádi uszodába, Gerendás György vezetőedző szerda este ki is bökte: nem tartja valószínűnek, hogy fiai erre a mérkőzésre úgy fel tudjanak pörögni, mint az eddigiekre. Némi malíciával persze hozzátehetjük, túl sok eredményt e korábbi „felpörgések” sem hoztak, de az Eger legalább összmagyar nézőpontból hasznosan szerepelt: mindhárom pontját a szerbektől zsákmányolta.

Ha tehát február 25-én, szombaton a Vasas nyer, 11 pontjával megingathatatlan negyeddöntős lesz, és a másnapi Szeged–Partizan derbi határoz a másik továbbjutóról. Mivel az őszi BL-rajton a csongrádiak egy góllal győztek Belgrádban, hazai vizeken most a döntetlen is elég nekik, kétgólos vereséggel viszont kipottyannak, mert pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény határoz. A feladat tehát adott: őrizni a Vincze Balázs vezetőedző érkezése óta tartó hazai veretlenséget legalább tavaszig.

No meg persze azt követően is, mert az oda-visszavágós, kieséses rendszerű negyeddöntőt március 14-én és 18-án vívják. Mivel a sorsoláskor az elsőket húzzák a másodikokhoz, az sem mindegy, ki milyen pozícióban lép tovább, de gyanítjuk, a C csoportban a második sem lesz szomorú.

Mint ahogyan a többiben sem, mert három csoportelső kiléte máris eldőlt: az A kvartettben a horvát Primorje Rijeka (Varga Dániel és Dénes egylete), a B-ben a szintén horvát Jug Dubrovnik, a D-ben pedig az olasz Pro Recco (Benedek Tibort, Kásás Tamást és Madaras Norbertet foglalkoztatja) százszázalékos teljesítménnyel, 15 ponttal vezet, a Jug mögött a 9 pontos Mladost Zagreb is készülhet a folytatásra. Az A csoportban a görög Olympiakosz és a montenegrói Budva, a D-ben a szintén montenegrói Herceg Novi és az orosz Volgograd ácsingózik a maradék helyért. Azaz akár az is előfordulhat, hogy hat délszláv gárda mellett csupán a Recco és egyetlen magyar marad sormintának – de Szegeden remélhetőleg erről hallani sem akarnak.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 01. 19:50, csütörtök | Sport

Váratlan fordulat a Zemplén Ralin

Beszélgetés Dominik GT-vel a Therwoolin VIII. Zemplén rally után.

2022. November 30. 17:56, szerda | Sport

Maradt a bronz, de az is szépen csillog!

Határ Attilának a Therwoolin VIII. Zemplén Rally-ra a V&CS Racing Kft. bérelte a C2R2 versenyautót,

2022. November 30. 17:54, szerda | Sport

Szerintünk egy remek futam volt!

Villáminterjú Kronome Ákos autóversenyzővel a Therwoolin VIII. Zemplén Rally után.

2022. November 29. 19:36, kedd | Sport

Benyó Máté minden szinten előlépett, jövőre csúcsra érne a Peugeottal

A Korda Racing egyik vezérpilótája ismét második helyen végzett a 2022-es Rallycross Magyar Bajnokság Supercar kategóriájában,