Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Október 26. 07:07, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Megszűnt a rétsági napelemgyár

Megszűnt a rétsági napelemgyár

Megszűnt a nagy reményekkel elindított rétsági napelemgyár, a Heliogrid Magyarország Napelemgyártó Kft.

Tavaly nyáron még működőképes cégként akarták eladni, azóta négy sikertelen pályázat zajlott le, és meg is szűnt a nagy reményekkel elindított rétsági napelemgyár, a Heliogrid Magyarország Napelemgyártó Kft.
Érdeklődők voltak ugyan a felszámolás alatt cégre, és tárgyalásokat is folytattak velük, pályázatot azonban egyíikük sem nyújtott be. A rétsági gyárban 2009 júniusában szűnt meg a gyártás, a 36 alkalmazott munkaviszonyát megszüntették.
A 16,5 milliárd forintos beruházást 2007 márciusában jelentette be Kóka János akkori gazdasági miniszter, a gyár 800 új munkahely létrehozását tervezte.
Végül egy félig kész üzem felszámolását kezdték meg, a rétsági gyárba ugyanis négy gyártósort terveztek, de csak egyet telepítettek az eljárás megkezdéséig.
A felszámolási folyamatot nehezítette, hogy három érdekelt volt a vagyonban, mivel a Heliogrid a TDK-tól bérelt ingatlanban működött, a gépsort pedig egy másik cégtől lízingelte. Az ingatlanon egyébként 550 millió forint értékű beruházást végeztek el.
A rétsági gyár 122 millió forinttal tartozik tíz hitelezőnek, de a felszámoló csak mintegy 40-50 millió forint értékű ingóságot tud értékesíteni.

Címkék: napelem

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:50, péntek | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 26. 08:40, péntek | Helyi

Társadalmi összefogással Nógrád tisztaságáért!

A Nógrád vármegyei rendőröknek is fontos a környezetük védelme, ezért csatlakoztak a TeSzedd! kampányhoz.

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.