Városlista
2024. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2023. Szeptember 23. 17:00, szombat | Helyi
Forrás: MTI/NÉBIH

Megszűnik a tűzgyújtási tilalom!

Megszűnik a tűzgyújtási tilalom!

Az őszi esőzések miatt vasárnaptól megszűnik az országos tűzgyújtási tilalom közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Az egész országban várható csapadék miatt csökken a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve szeptember 24-től az ország egész területén visszavonja a tűzgyújtási tilalmat.
Az előrejelzés szerint a következendő napokban hűvösebb, párás időjárás és elegendő csapadék várható a felszíni holt biomassza átnedvesedéséhez. Ám, az erdőben a tűzgyújtási tilalom visszavonását követően is csak szélcsendes időszakban, a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen szabad tüzet rakni - figyelmeztet a hivatal. A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, távozáskor mindig gondoskodni kell biztonságos eloltásáról.
A tűzgyújtási szabályokról a www.erdotuz.hu honlapon lehet tájékozódni - közölte a Nébih.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 22. 07:13, kedd | Helyi

1956 - Forradalom és megtorlás Salgótarjánban. Salgótarján a kádári megtorlás brutalitásának lett a szimbóluma.

„Vegyétek tudomásul, hogy ti nem forradalmárok vagytok, hanem piszkos, rohadt ellenforradalmárok. Mától kezdve nem tárgyalunk veletek, mától kezdve lövünk! És takarodjatok innen addig, amíg takarodhattok.”

2024. Október 21. 09:25, hétfő | Helyi

TÖKFARAGÓ VERSENY ÉS HALLOWEEN ÜNNEPSÉG, 25-ÉN, ZAGYVAPÁLFALVÁN!

Már most írd be a naptárba és várunk a Laposban! Kedves Pálfalvaiak, barátaink és minden kedves érdeklődő! Ne hagyd ki Pálfalva egyik legvidámabb és legkreatívabb eseményét!

2024. Október 18. 22:17, péntek | Helyi

Hogyan hódították meg a japán sportautók a világot?

Japánban a kilencvenes évek közepére a legnagyobb márkák már hármasával-négyesével kínálták a sportautóikat, hogy mindenki találjon a pénztárcájához megfelelő alternatívát.

2024. Október 14. 07:17, hétfő | Helyi

A lapát nélküli, tetőre szerelhető szélturbinák

A nap- és a szélenergia jól kiegészítik egymást, hiszen az egyik nyáron, a másik pedig inkább télen áll nagyobb mértékben rendelkezésre, ezért a két technológiát kombináló hibrid erőművek