Városlista
2023. június 3, szombat - Klotild

Hírek

2013. Szeptember 24. 07:09, kedd | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Megrongálták a bányászatot bemutató emlékhelyet Salgótarjánban

Megrongálták a bányászatot bemutató emlékhelyet Salgótarjánban

Megrongálták a Salgótarján központjában lévő, bányászatot bemutató emlékhelyet. A rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Dankóné Nagy Éva elmondta, a Mérleg úti bányászemlékmű kőtalapzatáról felszakították a márványtáblát, és megrongálták az egyik üveglapot péntek éjszaka.
A Bánya a lábunk alatt elnevezésű, az egykori bányászatnak emléket állító földalatti bemutatóhelyet 2011 nyarán alakították ki a nógrádi megyeszékhelyen hétmillió forintból a Central Europe ReSource projekt keretében.
A háromszor három méteres, járható üvegfödémmel lefedett bemutatóhely bányarészletet ábrázol egy dolgozó vájárral és a bányászatra jellemző eszközökkel. Szélénél egy fekete gránittömböt helyeztek el, amelyen az emlékmű adatai szerepelnek.

Címkék: bányászat

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 03. 03:00, szombat | Helyi

Szeles, napos szombat.

Egy hidegfront mögött az ország nagy részén sok napsütés várható, legfeljebb kezdetben nyugaton, délnyugaton fordulhat elő egy-egy zápor.

2023. Június 02. 19:55, péntek | Helyi

Rengeteg a kérdés és a gyanús döntés a nemrég átadott Balaton Park versenypálya körül!

Két belize-i cég, százmilliós adótartozásokban érintett izraeli–magyar pilóta és a lélegeztetőgépes üzlet egyik főszereplője áll a rejtélyes balatonfőkajári versenypálya-beruházás mögött.

2023. Június 02. 12:57, péntek | Helyi

Csat(t)lakozzanak Nógrád vármegyében is!

A népszerű közlekedésbiztonsági program kampánynyitó rendezvényét tartották meg a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság épületében.

2023. Június 02. 12:56, péntek | Helyi

Vannak, akik még nem Csat(t)lakoztak!

Nógrád vármegye közútjain a rendőrök továbbra is folyamatosan ellenőrzik a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak előírásszerű használatát.