Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2015. Január 29. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Megoldódott a jegyzőkérdés Taron

Megoldódott a jegyzőkérdés Taron

Megoldódott a jegyzőkérdés Taron, melyet követően már teljesítette a település képviselő-testülete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásról szóló törvényből eredő rendeletalkotási kötelezettségét.

A törvényben előírt feladatnak korábban azért nem tudtak jogszerűen eleget tenni, mert a jegyzői feladatok Tar településen 2013. március 1-től ellátatlanok voltak. A települési önkormányzatoknak 2013. december 31-ig kellett volna megalkotnia az önkormányzati segély megállapításának, kifizetésének, folyósításának, valamint felhasználása ellenőrzésének szabályairól szóló rendeletét. Turopoli Zsolt, Tar település októberben megválasztott polgármestere rádiónk kérdésére elmondta, hogy az előző időszakban a kormányhivatal illetékes szervezeti egységei látták el azon feladatokat, melyet helyben – a jegyző hiánya okán – nem lehetett elvégezni. Ez a helyzet idén január 1-el oldódott meg, mely időponttal Szurdokpüspöki Közös Önkormányzati Hivatalának Tar település is része lett Kozárd és Alsótold mellett. A Kúria Önkormányzati Tanácsának a Magyar Közlönyben megjelent határozata értelmében Taron július 1-ig kellett volna pótolni a mulasztást, de a rendeletalkotási kötelezettségnek az első döntések között már az előző napokban eleget tettek – emelte ki Tar polgármestere.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: jegyző

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 14:00, szombat | Helyi

Pünkösd - Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei.

Pünkösd alkalmából szentmiséket, istentiszteleteket tartanak országszerte. A katolikus, a református és az evangélikus egyházi vezetők vasárnap ünnepi liturgia keretében emlékeznek meg a Szentlélek eljöveteléről.

2024. Május 18. 13:43, szombat | Helyi

Egy régi történet: a Salgótarjáni Kohászati Üzemek – 1. rész: 1902-re a csúcson!

Borítóképen: Az egykori vasfinomító gyár és lakótelep látképe 1873-ból. A Salgó-Tarjáni Vasfinomító Társulat, vagy a Rimamurány—Salgó-Tarjáni Vasmű Részvény Társaság

2024. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Reggel pára, délután egy-egy zápor jöhet.

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat.

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.