Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. November 23. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

'Megnyirbálják' az utazási kedvezményeket

'Megnyirbálják' az utazási kedvezményeket

Csak néhány utazási kedvezmény maradhat a jövőben, például megszűnhet a 65 év alatti nyugdíjasok kedvezményes utazása. Az intézkedéstől 20 milliárdnyi megtakarítást remélnek. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azt közölte a Népszavával, hogy a 65 év felettiek, a 6 év alatti gyermekek, a fogyatékkal élők és kísérőik, valamint a diákok kedvezménye megmarad, a többinél a közlekedési társaságokra bíznák, megtartják-e őket, eltörlik, esetleg korlátozzák a jogosultságot.

Mindezek pénzügyi következményeit azonban vállalniuk kell – vagyis az említett négy területen kívül további szociálpolitikai kedvezményeket az állam nem térít meg a MÁV-nak és a Volán-társaságoknak. A MÁV számításai szerint ebben az évben 60 millióan utaznak majd vasúton úgy, hogy a jegy árának csak a felét vagy a tizedét fizetik ki. Az utazási kedvezmények átalakításáról még nem született döntés, folyamatos az egyeztetés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a vasúttársaság szakemberei között - mondta Szabó Anett, a MÁV-START Zrt. szóvivője. Kifejtette: a MÁV-START járatain évente átlagban mintegy 144 millióan utaznak, közülük megközelítően 60 millióan vesznek igénybe kedvezményt. A 60 millió kedvezménnyel utazóból 55,5 millióan szociálpolitikai kedvezményt vesznek igénybe, a többiek üzletpolitikai engedmény alapján vásárolják meg a vasúti menetjegyet. Ezenfelül 30 millióan díjmentesen utaznak a vasúton évente.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.