Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Június 23. 15:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Megnyílt a Salgótarjáni Városi Galéria

Megnyílt a Salgótarjáni Városi Galéria

Huszonnyolc helyi képzőművész több mint hatvan alkotásával megnyílt a Salgótarjáni Városi Galéria.

A Dornyay Béla Múzeum földszinti kiállítóhelyén állandó bemutatkozási és értékesítési lehetőséget is biztosítanak a salgótarjáni alkotóknak.
A városi galéria jövőjét a 60-as, 70-es és a 80-as évek nagy salgótarjáni képzőművész generációjának életműve, művészeti hagyatéka és országosan is elismert értékteremtő munkája alapozta meg - fogalmazott Fenyvesi Gábor alpolgármester a Salgótarjáni Városi Galéria avatásán.
Közölte: régóta érlelődő terve a városvezetésnek, hogy állandó bemutatkozási lehetőséget biztosítson a helyi képzőművészeknek. Az alpolgármester hozzátette: a galéria egyfajta kitekintést és tájékozódási pontot is jelent a művészeknek és a befogadóknak. A múzeum költségvetéséből finanszírozott kortárs bemutatóhely megnyitásától a nógrádi megyeszékhelyen élő képzőművészek lehetőségeinek bővítését és az újabb tehetségek felszínre kerülését remélik.
Birkás Babett képzőművész, a Salgótarjáni Városi Galéria gyűjteménykezelője az MTI-nek elmondta: a csoportos kiállításra huszonnyolc helyi alkotó több mint hatvan alkotását vették be, a tárlatot pedig úgy rendezték be, hogy az olajképek, akvarellek, grafikai alkotások, szobrok, kisplasztikák és iparművészeti alkotások egymást erősítsék.
A tárlat a Meglátni és megszerezni címet viseli, a műveket ugyanis a látogatók közvetlenül az alkotóktól meg is vásárolhatják. Jutalékot a múzeum nem számol fel, a város ezzel is a helyi művészeket szeretné támogatni - tette hozzá az alpolgármester.

Címkék: galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák

2024. Április 26. 20:50, péntek | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...