Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. December 26. 05:00, csütörtök | Bulvár
Forrás: mno.hu

Meglepő fordulat Nigella Lawson perében

Meglepő fordulat Nigella Lawson perében

Rendőrségi vizsgálat indulhat Nigella Lawson ellen kábítószer-használat gyanújával.

A világszerte ismert és népszerű tévészakács – akinek édesapja, Nigel Lawson Margaret Thatcher pénzügyminisztere volt az 1980-as években – eredetileg a vád tanújaként jelent meg többször is az elmúlt hetekben a nyugat-londoni Isleworth koronabíróságán, ahol egykori családi mindeneseinek csalási pere folyt.

Az olasz testvérpár, Francesca és Elisabetta Grillo évekig állt Nigella Lawson és férje, Charles Saatchi milliárdos műgyűjtő alkalmazásában. A két nővért azzal vádolták, hogy a család pénzéből 658 ezer fontot (több mint kétszázmillió forint) vertek el saját luxuskiadásaikra. A testvérpárt a múlt héten az esküdtszék felmentette, ám a két egykori családi mindenesre akkor gyakorlatilag már senki nem figyelt. A tárgyaláson ugyanis fény derült Nigella Lawson kábítószeres múltjára, és a hír elöntötte a brit sajtót.

Francesca és Elisabetta Grillónak – ügyvédeik szerint – a tévészakács személyesen engedte meg a pénzszórást cserébe azért, hogy hallgatnak az ő rendszeres kábítószerezéséről. Nigella Lawson tanúvallomásában elismerte, hogy valóban fogyasztott kokaint „néhányszor”, de ez még akkor történt, amikor halálos beteg első férjével, John Diamonddal élt, és a közös kábítószer-fogyasztás célja az volt, hogy a rákbetegség végső stádiumában járó Diamond szenvedéseit enyhítsék.

Elismerte azt is, hogy második férjével, Charles Saatchival kötött házasságának utolsó évében ismét kábítószerhez – kokainhoz és kannabiszfélékhez – folyamodott, azért, hogy „elviselhetetlen” életét és Saatchi „terrorizmusát” elviselhetőbbé tegye. A tévészemélyiség ugyanakkor azzal vádolta Charles Saatchit, hogy „fűnek-fának hazudozik” az ő nem létező kábítószer-függőségéről.

A lavinát azonban már nem lehetett megállítani, és a brit sajtóban azóta is naponta jelennek meg egyre cifrább beszámolók Nigella Lawson drogos ügyeiről. A hétfői Daily Mail például idézi Saatchi előző feleségét, az amerikai Kay Saatchit, aki szerint Lawson az ő 18 éves lányukat, Phoebet is megpróbálta „bevonni a kábítószerezésbe”. Phoebe együtt élt apjával és Nigella Lawsonnal londoni otthonukban a nyáron kimondott válásig.

Elisabetta Grillo ráadásul kijelentette a bíróságon, hogy a tévészakács „a gyerekeknek is megengedte, hogy füvet szívjanak”. Nigella Lawsonnak két tizenéves gyermeke van első házasságából. A Scotland Yard a drogvádak felmerülése után először azt közölte, hogy nem lát okot vizsgálatra az ügyben. Az egyre újabb információk napvilágra kerülése után azonban a rendőrség a jelek szerint meggondolta magát.

A hétfői Daily Mailnek a Scotland Yard illetékes parancsnoka, Stephen Watson úgy fogalmazott, hogy a rendőrség a vádhatóságokkal együtt vizsgálja a bírósági eljárás során elhangzottak lehetséges folyamodványait, és áttekinti az összes bizonyítékot. A konzervatív brit napilap szerint a Scotland Yard fontolóra veszi a vádemelés lehetőségét kábítószer-birtoklás gyanújával, s akár gyanúsítottként is kihallgathatja Nigella Lawsont. A Mail szerint a gyermekvédelmi hatóságok is eljárást indíthatnak az ügyben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Bulvár

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.

2024. Július 19. 07:12, péntek | Bulvár

Kiki és az Első Emelet

Ma 67 esztendős. 1957. július 19-én született Patkó Béla Kiki Máté Péter-díjas magyar énekes.