Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Augusztus 24. 15:31, szerda | Helyi
Forrás: 3100.hu

Megkezdődött a város rendelkezésére álló 9,2 milliárd forintos forrás felhasználása

Megkezdődött a város rendelkezésére álló 9,2 milliárd forintos forrás felhasználása

Salgótarján önkormányzata 9,2 milliárd forintos kerettel gazdálkodik a Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból, a most futó Európai Uniós költségvetési ciklusban.

A zagyvarónai óvodában elindult kivitelezéssel megkezdődött ennek a keretnek a felhasználása.

Az itteni “kapavágással” elkezdődött városunkban a jelen uniós költségvetési ciklus támogatásainak felhasználása. Az első körös pályázatok benyújtásakor meghatározott elvek mentén döntöttünk arról, hogy Salgótarján mely területeit, mely épületeit kívánjuk fejleszteni, korszerűsíteni. A legfontosabb, hogy olyan intézményeinket újítsuk fel, amelyeknél eddig rengeteg pénz úszott el a rezsire, az elavult fűtési rendszereken, nem megfelelő szigetelésen, erodálódott csöveken

– emelte ki Fekete Zsolt.

A Vadvirág Óvoda zöldövezetben, a belvároshoz képest nyugodtabb környezetben fogadja a gyerekeket, az intézmény felújítása 148 millió forintos pályázati támogatásból valósul meg. A munkálatok megkezdődtek, a tervek szerint a gyermekek 2017. első negyedévében vehetik majd birtokukba a megújult óvodát.

Salgótarján polgármestere a város rendelkezésére álló forrás további felhasználásáról is beszélt a sajtótájékoztatón.

A Csokonai út hosszú-hosszú idők óta áldatlan állapotban van és régi igény ennek az útnak a felújítása. Teljes joggal, hiszen ez a toldozott-foltozott út egyre alkalmatlanabbá válik a használatra. A Csokonai út 411 millió forintos fejlesztési forrással tervezett felújítása 2017 novemberére készülhet majd el.

Elhangzott: a Vadvirág mellett más-más fejlesztési keretekből, de az önkormányzat szándékában áll felújítani az Acélgyári úti Hétszínvirág, a Baglyasi, a kemerovói Körúti, a Meredek úti Pitypang, a besztercei Gyermekkert Óvodákat és a belvárosi Mackóvár Központi Óvodát is. A Baglyasi és a Körúti óvodákra együttesen 123 milló, míg az Acélgyári úti Hétszínvirág ovira 144 millió (már megítélt) forint áll rendelkezésre. A többi peremkerületi ovi, azaz a Pitypang és a besztercei Gyermekkert óvodák esetében még az előfelmérések fázisánál tartanak, várhatóan az idén ősszel megnyíló pályázati lehetőségre adják majd be a konkrét forrásigényt.

Fekete Zsolt kiemelte, hogy a Mackóvár Óvodában a rekonstrukcióval egyidejűleg bölcsődei szobákat is kialakítanak majd, így növekszik a városban a bölcsődei férőhelyek száma és nem mellesleg a belvárosban létesül egy, a károlyinál könnyebben elérhető bölcsőde. A Mackóvár felújítása egy kivitelezésben, de két pályázati körben valósul meg. Ebből egyelőre az egyikben 77 millió forint pályázati pénzről született döntés és hamarosan a projekt másik “lábára” is benyújtja az önkormányzat a forrásigényt.

A felújítások ütemezéséről, az ezzel kapcsolatos feladatokról folyamatosan egyeztetünk a városi óvodaigazgatósággal és természetesen minden érintett óvoda esetében időben tájékoztatjuk a szülőket is a teendőkről
– emelte ki Fekete Zsolt.

Döntésre vár még több projekt is, így például a Beszterce tér felújítása, ahol a lakosság véleményének kikérésével szépül meg a tér – az első ehhez kapcsolódó lakossági fórumon mi is ott voltunk.

Ebben a körben várják még a zagyvarónai Bátki József Művelődési Ház valamint a Karancs és Bányász utak felújítására, illetve a Vásártéren a védőnői és fogászati ügyeleti rendelő, továbbá az Acélgyári úton az orvosi rendelő kialakítására benyújtott pályázataikra megítélendő támogatási összegeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 06:00, szombat | Helyi

Speedmarathon!!!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata.

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.