Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2014. Augusztus 21. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Megkezdődött a nemzetközi tájfutó Hungária Kupa

Megkezdődött a nemzetközi tájfutó Hungária Kupa

Augusztus 20-án, Mátrafüreden, kezdetét vette Közép-Európa egyik legnagyobb szabású sportági rendezvénye az ötnapos Hungária Kupa.

Az idei viadal rendezési jogát a Paskuj Mátyás által vezetett szegedi Maccabi VAC illetve a fővárosi Tipo TKE egyesülete nyerte el.
Kedden délután a versenyre érkező nemzetek képviselői a megyénk határvonala mentén elterülő Károlytáró térségében egy nógrádi segítséggel is elkészített sporttérképen ismerkedhettek meg a mátrai terep adottságaival. A kiemelt hazai sportági versenysorozaton megyénket a Balassagyarmati Balassi BKSE 6, a Salgótarjáni Dornyay 28 versenyzővel képviseli.
Az idei Hungária kupán a fővárosi Tóth Tamás (Tipo TKE) által irányított versenyrendezőségben több nógrádi sportági szakember, így a balassagyarmati Kovács Gábor, a somoskőújfalui Goldmann Róbert is helyett kapott, még a versenyzéshez elengedhetetlen mátrai sporttérképek elkészítésében a pásztói Cz. Zentai József segédkezett.
Az idei nemzetközi ötnapos Hungária kupa tájékozódási futóverseny küzdelme melynek fővédnöke ezúttal Hende Csaba honvédelmi miniszter augusztus 24-én vasárnap Mátrafüred térségében zárul. Egy év múlva 2015 augusztusában ennek a nagyszabású nemzetközi sportági viadalnak Nógrád megye, Salgótarján fog helyet adni.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: tájfutó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 19:54, hétfő | Helyi

Hajóbaleset Verőcénél - Mahosz-szóvivő: vélhetően nagy sebességgel ütközött a motorcsónak.

A motorcsónak típusából arra lehet következtetni, hogy nagy sebességre volt képes a hobbihajó, a roncsokból ítélve pedig gyaníthatóan nagy sebességgel is ütközött mondta a Magyar Hajózási Országos Szövetség (Mahosz) szóvivője.

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Helyi

A TikTok fellép a mesterséges intelligencia ellen

A TikTok mostanra az egyik legnagyobb közösségi felületté vált és napi szinten százmilliók használják. Egyre több rajta az olyan tartalom, amelyet mesterséges intelligencia segítségével állítanak elő

2024. Május 20. 08:00, hétfő | Helyi

Folytatódik a zivataros-napos idő.

Eleinte helyenként, majd délutántól egyre több helyen kell számítani esőre, záporra, zivatarra, amelyeket felhőszakadás, jégeső kísérhet.

2024. Május 19. 12:30, vasárnap | Helyi

Hajóbaleset Verőcénél - OMSZ: fej- és kulcscsontsérülést szenvedett a balesetet túlélő férfi.

Kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval szombat éjjel a Dunán, Verőce közelében, a balesetben ketten meghaltak, öt embert jelenleg is keresnek - közölte az M1 Híradója vasárnap délelőtt.