Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2014. November 12. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Megkezdődött a munkahelyteremtés Salgótarjánban

Megkezdődött a munkahelyteremtés Salgótarjánban

Megtartotta hivatalba lépése utáni első sajtótájékoztatóját Salgótarján polgármestere.

Dóra Ottó elöljáróban cáfolta azokat a mendemondákat, miszerint nem lesznek rendszeresek a közgyűlések a megyeszékhelyen. A városvezető ennek ellenkezőjét hangsúlyozva rámutatott: novemberben három közgyűlést tart az önkormányzat, de szükség szerint – a várost és az itt élőket érintő gazdasági, társadalmi és más közügyekben – akár egy napirend megtárgyalására is rendkívüli közgyűlést hív össze.
A polgármester a hivatalba lépése óta eltelt alig több mint két hét eseményeit összegezve kiemelte: az elmúlt évek számos városi beruházásával kapcsolatban a gazdaságosság és a kivitelezés tekintetében is aggályos kérdések merültek fel. Ezek közé tartozik többek között néhány közterület, a Salgói Kaszinó, az Apolló Mozi és a kerékpárút egyes szakaszainak megvalósítása, melyekben szakértők bevonásával felelősségvizsgálat indult. Ezek eredményét a tervek szerint még ebben az esztendőben a nyilvánosság elé tárja az önkormányzat.
Dóra Ottó bejelentette: a gazdasági élet hazai és külföldi szereplői – eddig 12 cég – érdeklődtek az elmúlt hetekben salgótarjáni fejlesztések, beruházások iránt. A polgármester úgy fogalmazott: ezzel megkezdődött a munkahelyteremtés, melynek első konkrétuma az SVT-WAMSLER-nél történő fejlesztés. A cég Zagyvapálfalván, a volt gépgyárban bővíti tevékenységét, új munkahelyeket teremtve Salgótarjánban. Az együttműködés részleteiről és az önkormányzat szerepvállalásáról a polgármester és az SVT-WAMSLER vezetése az elmúlt napokban tárgyalt.

További híreink

Címkék: polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Reggel pára, délután egy-egy zápor jöhet.

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat.

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.

2024. Május 17. 12:00, péntek | Helyi

Pünkösd - A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.