Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Október 24. 20:53, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Megkezdődött a Csabai Kolbászfesztivál

Megkezdődött a Csabai Kolbászfesztivál

Magyarország legnagyobb gasztro-kulturális rendezvényének nevezte a négynapos, 17. Csabai Kolbászfesztivált a vidékfejlesztési miniszter csütörtök este a békéscsabai sportcsarnokban tartott megnyitón.

A rendezvény a csabai kolbászról és a csabai ízekről, valamint Békés megye leghíresebb kézműves termékeiről szól. A fesztivál hozzájárul a csabai kolbász és a rendezvényen bemutatkozó más egészséges tájjellegű ételek és italok népszerűsítéséhez - mondta Fazekas Sándor.
Kiemelte: a fesztiváloknak kiemelt szerepük van a hazai egészséges termékek népszerűsítésében. Felidézte, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium az egészséges élelmiszerek és a magyar termékek népszerűsítése érdekében a napokban újabb reklámkampányt indított.
Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere beszédében kiemelte: a csabai kolbász hungarikum lett, a minősítéssel a város egyik legnagyobb értéke méltó helyére került.
A négynapos rendezvénysorozatra több tízezer látogatót várnak a rendezők. Lesz kolbászgyúró verseny több mint ötszáz csapat részvételével, a rendezvényhez kapcsolódó élelmiszeripari kiállításon és vásáron pedig mintegy 150 hazai és határon túli kiállító mutatja be gasztronómiai termékeit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.