Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2024. Július 25. 08:39, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI-DEBRECEN

Megkezdődött a 16. Campus Fesztivál Debrecenben.

Megkezdődött a 16. Campus Fesztivál Debrecenben.

Megnyitotta kapuit Magyarország egyik legnagyobb nyári kulturális eseménye a Campus Fesztivál Debrecenben.

Közleményükben azt írták, négy nap alatt 295 zenei előadó várja a látogatókat 21 programhelyszínen, a nyitónapon többek között a Follow The Flow, a sokmilliós hallgatottsággal és nagy rajongótáborral rendelkező amerikai Gayle, Beton.Hofi az Európa Kiadó, és a BSW ad koncertet.
Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója kiemelte: a Metal-Sheet nagyszínpadon minden nap lesz nemzetközi headliner, de más helyszíneken is lesznek külföldi előadók, akik tizenhárom különböző országból érkeznek Debrecenbe. Kitért a nem zenei programokra is: sok érdekességgel készül a Debreceni Egyetem, a Civil Falu, a Campus Kid, a Campus Art, sokan várják a televíziós legendák érkezését. Vitray Tamás, Bánó András, Farkas Bertalan, Kertész Zsuzsa, Rózsa György valamint Erős Antónia, Pachmann Péter és a hamarosan televíziós babérokra törő, Torghelle Sándor volt válogatott labdarúgó is ott lesz a fesztiválon.
Miklósvölgyi Péter, a Debreceni Campus Kft. ügyvezetője hozzátette: a közönség érdeklődése idén is töretlen, elővételben az eladható bérletek száma már nagyon korlátozottá vált, több mint 95 százaléka elfogyott. A helyszínen komoly infrastruktúra, épített környezet, fák és biztonságos helyek vannak. Az ügyvezető hozzátette: idén az Európai Egyetemi Játékok látványos záróünnepsége és az egyetemi felvételi ponthatárokat kihirdető Pont Ott Parti is a nyitónapon lesz, ezért igazi nemzetközi fesztivál hangulat várható.
A Campus Fesztivál minden évben kiáll valamilyen társadalmi ügy mellett. Tavaly a VIP támogatói jegyekből 12 millió forint gyűlt össze, ennek egy részét az elmúlt évekhez hasonlóan a Covid-árvákat támogató Regőczi Alapítványnak ajánlották fel, 5 millió forintot pedig tanszerekre fordítottak. Idén egy 4 éves, Duchenne-féle izomsorvadásban szenvedő kisfiúnak gyűjtenek - mondta az ügyvezető.
Hozzátette: minden évben fontos szempont a fesztivál zöldítése. Amellett, hogy évek óta rendelkezésre áll a repohár rendszer, a hulladék összegyűjtése és válogatása is fontos eleme a fenntarthatóságnak. A cél, hogy a fesztivál után is eredeti állapotában kapják vissza a debreceniek a Nagyerdőt.
A négynapos fesztiválon fellép mások mellett Rita Ora, Dimitri Vegas & Like Mike, Azahriah, Majka, Martin Solveig és a "hazai pályás" Tankcsapda - ismertették.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 18:06, csütörtök | Helyi

A csimpánzok az emberekhez hasonlóan beszélgetnek, de nem a szájukkal

Sok gesztus és gyors reakcióidő jellemzi a csimpánzok kommunikációját, legalábbis Kelet-Afrikában. Új kutatások feltárták, hogy a majmok többet mutogatnak,

2024. Július 25. 11:00, csütörtök | Helyi

Felvételi - Mintegy 5600-an kerültek be a PTE-re.

A Pécsi Tudományegyetemre (PTE) mintegy 5600 hallgató került be az idei általános felvételi eljárásban, 2 százalékkal kevesebb, mint 2023-ban.

2024. Július 25. 10:00, csütörtök | Helyi

Felvételi - Őrzi népszerűségét a Miskolci Egyetem.

Őrzi népszerűségét a Miskolci Egyetem (ME), ahová idén összesen 3319 jelentkező nyert felvételt, közülük 2632-en magyar állami ösztöndíjas, 687-en önköltséges képzésen kezdhetik meg a tanulmányaikat

2024. Július 25. 08:46, csütörtök | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.