Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Szeptember 10. 13:30, csütörtök | Helyi
Forrás: salgotarjan

Megkezdődnek az egyetemi előkészítők Salgótarjánban.

Megkezdődnek az egyetemi előkészítők Salgótarjánban.

Mint ismert, az előző városvezetés regnálása alatt bezárt a – közismert nevén – számviteli főiskola.

A felsőfokú képzés salgótarjáni újraindítására ugyanakkor erőteljes szükséglet mutatkozott, így a 2014-ben megválasztott városvezetés és a felsőoktatási kabinet új lendülettel látott munkához.

Az Óbudai Egyetemmel korábban megkezdett egyeztetések tavaly decemberben konkrét elképzelések megfogalmazásával folytatódtak. Ezek alapján – Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár közreműködésével – alakult ki az újrainduló salgótarjáni felsőoktatás bevezetésének modell értékű koncepciója.

A Salgótarjáni Felsőoktatási Kabinet három évre szóló programot dolgozott ki, melynek első üteme 2015 októberében úgynevezett „0”-dik évfolyammal, egyetemi előkészítővel kezdődik. A képzés során – az Óbudai Egyetem mentorálásával, eddigi tapasztalataik felhasználásával gyakorlatorientált és feladatközpontú képzés indul fizika és matematika tárgyakból 50-50 órában. Az előkészítőkre a Bolyai gimnáziumban kerül sor péntek délutáni és szombat délelőtti napokon nagy tapasztalatokkal rendelkező középiskolai tanárok vezetésével, akiket egyetemi oktatók készítenek fel a decemberig tartó kurzusok vezetésére.

Az egyetemi előkészítőt ajánlják a most kezdődött tanév végén érettségizőknek, illetve azoknak, akik már befejezték középiskolai tanulmányaikat és továbbtanulási szándékaik vannak. Fontos, hogy az előkészítőkön való részvétel ingyenes, semmilyen elkötelezettséggel nem párosul. A képzés sikeres elvégzéséért az Óbudai Egyetem ingyenesen biztosít tananyagot írott és elektronikus formában a felkészítőn részt vett diákoknak.

A három évre szóló program következő tanévében, 2016. szeptemberében kezdődhet a felsőfokú szakképzés, majd a harmadik ciklusban, 2018-ban a felsőoktatási alapképzés Salgótarjánban.

Az idén októberben kezdődő egyetemi előkészítőkre a város honlapján, a salgotarjan.hu weboldalon, kizárólag elektronikus úton jelentkezhetnek az érdeklődők.

További információk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.