Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2017. Január 23. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: 3100.hu

Megint elrendelték a szmogriadót Salgótarjánban

Megint elrendelték a szmogriadót Salgótarjánban

Elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát szombaton Salgótarjánban, mert a légszennyező szálló por átlagkoncentrációja csütörtökön és pénteken meghaladta a küszöbértéket.

Csütörtökön köbméterenként 108,1, pénteken 98,7 mikrogramm volt a mért érték, a riasztási küszöbérték pedig 100 mikrogramm/köbméter – olvasható a városháza közleményében.

Fekete Zsolt polgármester arra kéri a salgótarjániakat, hogy mérsékeljék a szilárd- és olajtüzelésű berendezések használatát, és lehetőség szerint a tömegközlekedést vegyék igénybe. A polgármester elrendelte az avar és a kerti hulladékok égetési tilalmát, az építési, bontási munkák szüneteltetését is, emellett fokozottan ellenőrzik a porképző anyagok szállítására vonatkozó előírások betartását.

A meteorológiai előrejelzés szerint Salgótarján egyes részein tartósan ködös, borult idő várható, a légszennyezettség a tájékoztatási határérték felett, a riasztási határérték körül alakulhat. A nógrádi megyeszékhelyen már január 12-én is el kellett rendelni a szmogriadó riasztási fokozatát – emlékeztet az MTI.

A szmogriadó remélhetőleg a héten megszűnik. Bármi változás esetén a hírt frissítjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Reggel pára, délután egy-egy zápor jöhet.

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat.

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.

2024. Május 17. 12:00, péntek | Helyi

Pünkösd - A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.