Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Április 06. 08:15, szombat | Helyi sport
Forrás: FORMULA1 JAPAN SUZUKA

Megint balesettel kezdtek: a Williams kárjelentése Sargeant autójáról.

Megint balesettel kezdtek: a Williams kárjelentése Sargeant autójáról.

Versenyt fut az idővel a Williams csapata Logan Sargeant balesete után. A tartalékautó nélkül versenyző gárda megerősítette, a váz ezúttal megúszta, az amerikai második szabadedzése azonban veszélyben.

Sorozatban második versenyhétvégéje indul balesettel és kapkodással a Williamsnek. Két héttel azután, hogy Alexander Albon első szabadedzésen történt hibája miatt végül le kellett mondania az egyik autója versenyeztetéséről a tartalékváz nélkül versenyző csapatnak, Szuzukában Logan Sargeant csapta a falnak a Williamsét az első gyakorláson.Az amerikai, aki Albon ausztráliai javított alvázával versenyez a hétvégén, a Dunlop-kanyarban futott szélesre, majd a szegélykövön fennakadva elvesztette az irányítást a gépe felett. A baleset láttán egyből felmerült a kérdés, sérült-e a váz, és veszélybe került-e Sargeant újabb hétvégéje, ám James Vowles csapatfőnök a két szabadedzés között tartott sajtótájékoztatón megerősítette, az autó karosszériája ezúttal ép maradt. Jelezte azonban, hogy a kár így is nagy, és emiatt kétséges, hogy Sargeant körözhet-e a második egy órában. A Williams közleményben szolgált friss információkkal. „A Logan autójának az eső szabadedzésen történt balesetet követő első vizsgálata alapján jelentős a kár az első felfüggesztésnél és a váltónál, a váz azonban a jelek szerint rendben van. A csapat próbálja megjavítani Logan autóját a második szabadedzésre” A Williams tartalékautó nélkül teljesíti az év első hétvégéit, e helyzet Miamiig biztosan nem változik. Mindez nagy nyomást jelent a versenyzők szempontjából, Sargeant pedig eleve nincs egyszerű helyzetben lélektani szempontból azok után, hogy csapata Albon miatt félreállította őt Melbourne-ben.

Vowles állítja, a mostani balesetéhez ennek semmi köze, és nem arról van szó, hogy versenyzőjük most bizonyítani próbált.

„Ez az emelkedő tetején történt, és nem igazán látta, milyen helyzetben van a pályán. Egyszerűen nem érzékelte teljesen, hogy merre volt és hol van a fű a külső íven, és a fűre tette a kerekét.”

„Nem egy olyan hibát láttunk, aminél a versenyző feszegette a határokat. Ez teljesen eltérő hiba volt. Frusztráló minden szempontból, hiszen nem volt az autója képességeinek a határán. Sokkal jobban fordulhatott volna, csak egyszerűen nem tudta, hol van az autója a pályán ahhoz képest, hogy mire számított. Szóval nem gondolnám, hogy ez egy reakció lett volna valakitől, aki nem vezetett Melbourne-ben” – magyarázta Vowles.

A Forma-1-es Japán Nagydíj hétvégéjének menetrendje:

Péntek.: 4:30-5:30 Első szabadedzés

Péntek.: 8:00-9:00 Második szabadedzés

Szombat.: 4:30-5:30 Harmadik szabadedzés

Szombat.: 8:00-9:00 Időmérő edzés

Vasárnap.: 7:00-9:00 Japán Nagydíj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 09:24, csütörtök | Helyi sport

2024 Formula 1 Magyar Nagydíj Információk.

Az igazi Formula 1 élmény, amiről egy szurkoló álmodhat.

2024. Július 18. 09:15, csütörtök | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Herendi sisakban versenyez Norris a Hungaroringen.

Lando Norris teljesen egyedi, Herendi sisakban versenyez majd a hétvégén sorra kerülő 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 18. 08:21, csütörtök | Helyi sport

Huszonhat ország versenyzői a jövő heti jet-ski Európa-bajnokságon.

Huszonhat ország legjobbjai érkeznek Magyarországra a jet-ski Európa-bajnokságra és junior világbajnokságra, amelyre jövő péntektől vasárnapig kerül sor Győr-Győrzámolyon.

2024. Július 17. 15:30, szerda | Helyi sport

Evezős ob - Népes mezőny érkezik Szegedre.

A tavalyinál is nagyobb érdeklődés övezi a csütörtöktől vasárnapig a szegedi Maty-éren sorra kerülő evezős országos bajnokságot.